Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Chronische pijn is zwaar en vermoeiend. Het vergt veel energie en pijnstillers om de dag pijnloos door te komen. PEA is een natuurlijke pijnstiller die je lichaam zelf aanmaakt. Mensen met chronische pijn grijpen echters steeds vaker naar PEA-supplementen om deze natuurlijke pijnstiller een boost te geven.

PEA-supplementen zijn nog niet bij iedereen bekend, maar worden wel steeds populairder. Je gebruikt PEA-supplementen om het PEA-gehalte in het lichaam op te krikken. Het is echter géén geneesmiddel en ook niet per se een vervanging voor bekende pijnstillers, zoals paracetamol. 

Wat is PEA?

PEA, een afkorting voor palmitoylethanolamide, is een lichaamseigen stof die in de cellen van je lichaam worden aangemaakt als reactie op bepaalde prikkels. Verschillend voedsel bevat ook kleine hoeveelheden PEA. PEA kun je bijvoorbeeld vinden in voeding als eieren, pinda’s, vis, soja en (orgaan)vlees.

Het kan zijn dat er de behoefte ontstaat om extra PEA in te nemen. Dat gebeurt veel wanneer men last heeft van chronische pijn door bepaalde aandoeningen. 

Dit kan door middel van een supplement. PEA-supplementen worden goed opgenomen uit de darm en makkelijk verwerkt naar de weefsels. Dit komt doordat PEA een lichaamseigen stof is. 

PEA-supplementen worden na gebruik in de cel afgebroken. 

Waar is een PEA-supplement goed voor?

PEA is een natuurlijke pijnstiller voor verschillende aandoeningen. Het komt van nature voor in je lichaamscellen en weefsel. 

PEA heeft een paar belangrijke functies in het lichaam. Het is allereerst zeer belangrijk voor de celbescherming in het lichaam. Het beschermt de cellen tegen schade die kan ontstaan door bijvoorbeeld een zuurstoftekort, verschillende soorten ontstekingen of mechanische schade.

De pijnstiller werkt daarnaast ontstekingsremmend. Het is een essentiële stof wanneer je last hebt van een griepje, verkoudheid of hooikoorts. PEA kan deze ziektes verhelpen.

De belangrijkste functie van PEA is echter de pijnstillende functie. PEA heeft de mogelijkheid pijn te verminderen. Dit wordt geregeld in de cellen van het lichaam.

PEA heeft tenslotte effect op je brein. Het herstelt je concentratievermogen, zorgt voor een goede mentale gezondheid en brengt evenwicht in verstoorde lichaamsprocessen.  

Hoe moet je een PEA-supplement gebruiken?

Het wordt aangeraden om een PEA-supplement minimaal twee maanden lang consequent te gebruiken om echt effect te zien. De meeste mensen merken na enkele weken al verschil in de pijn in hun lichaam. Je kunt de dosering van PEA na twee maanden verminderen, hoewel doorgaan met de gebruikelijke dosering ook geen problemen oplevert.

Neem gedurende de eerste twee maanden driemaal daags een PEA-supplement bij een maaltijd – met genoeg water en verspreid over twee momenten van inname. Dit is wat de meeste producenten van PEA-capsules adviseren. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter en raadpleeg bij twijfel een arts of apotheker. 

PEA-supplementen zijn géén vervanging van een gevarieerd en gezond voedingspatroon. PEA-capsules zijn geen geneesmiddel.

Waar kun je PEA kopen?

PEA kopen en PEA bestellen kan online en in de winkel. Het middel is nog niet heel bekend bij artsen en apothekers, maar raadpleeg bij twijfel van gebruik altijd eerst een professional.