Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Vitamine B12 is onmisbaar voor het lichaam. Het is namelijk een essentiële bouwsteen voor het functioneren van verschillende processen. Een tekort aan vitamine B12 kan echtervoorkomen, bijvoorbeeld door een bepaald dieet, verschillende ziektes of aandoeningen. Methylcobalamine B12-supplementen zijn een goede manier om dit tekort te verhelpen. 

Vitamine B12 komt met name voor in dierlijke voeding, zoals melkproducten. Je kunt de vitamine dus missen wanneer je géén of weinig dierlijke producten eet, bijvoorbeeld omdat je vegetarisch of veganistisch bent. Het wordt dan ook vaak aangeraden om vitamine B12 bij te slikken om zo gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wat is methylcobalamine?

Vitamine B12 Methylcobalamine is een vorm van vitamine B12 die niet meer wordt omgezet in de maag. De tablet zorgt ervoor dat de stof wordt opgenomen via de mondslijmvliezen. De stof wordt hierdoor veel sneller en efficiënt opgenomen in je lichaam.

Waar is B12 Methylcobalamine goed voor?

Vitamine B12 is een essentiële stof voor het functioneren en de gezondheid van je lichaam. B12 ondersteunt bijvoorbeeld de afweer in het lichaam en zorgt daarmee voor een goede weerstand. Het helpt ook bij vermoeidheid en zorgt voor een beter energieniveau. 

De vitamine draagt daarnaast bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel. Niet alleen is het goed voor je lichaam; het draagt óók bij aan je psychologisch functioneren, zoals een goed concentratievermogen, een goed geheugen en een fijn leervermogen.

Vitamine B12 is echter vooral belangrijk vanwege de bijdrage aan de vorming van rode bloedcellen in het lichaam en de hulp die het geeft aan het celdelingsproces in het lichaam. Onmisbaar, dus!

Waar kun je een vitamine B12-tekort aan herkennen?

Je kunt een vitamine B12-tekort hebben, maar niet meteen doorhebben dat dit het probleem is. Dit zijn de symptomen van een B12-tekort:

  • Een bleke huid;
  • Gespannenheid;
  • Vermoeidheid;
  • Wondjes in de mond;
  • Zenuwschade.

Een bleke huid

Je kunt ook last hebben van een bleke huid wanneer je lichaam niet genoeg rode bloedcellen aanmaakt. Een gebrek aan voldoende rode bloedcellen zorgt er namelijk voor dat er minder zuurstof wordt vervoerd. Dit zuurstoftekort maakt je huid bleek.

Gespannenheid

Ben je niet alleen vermoeid, maar voel je je ook vaak gespannen of depressief? Je denkt niet meteen aan een vitaminetekort, maar dit kan het wel zijn. Dat is – wederom – een gevolg van een zuurstoftekort. Je hersenen kunnen zonder genoeg zuurstof namelijk niet goed functioneren, wat soms resulteert in geheugenproblemen, spanning of depressie.

Vermoeidheid

Een veel voorkomend symptoom is vermoeidheid. Je voelt je de hele dag slaperig, ook wanneer je een goede nachtrust hebt gehad. 

Wondjes in de mond

Heb jij last van wondjes in je mond of een rode glimmende tong? Dit kan een teken zijn van een vitamine B12-tekort. Het wordt eveneens veroorzaakt door een zuurstoftekort.

Zenuwschade

Een vitamine B12-tekort kan uiteindelijk leiden tot zenuwschade krijgen. B12 is erg belangrijk voor je zenuwstelsel en de aanmaak van myeline. Myeline zorgt ervoor dat signalen vanuit de hersenen goed worden doorgegeven aan je zenuwen.

Hoe moet je methylcobalamine gebruiken?

Het wordt aangeraden om één tablet methylcobalamine per dag te gebruiken. Je laat het smelten op je tong wanneer het een zuigtablet is.

Zuigtabletten zijn gevoelig voor vochtige omgevingen. Geopende verpakkingen kun je het beste binnen een half jaar op maken, anders blijft het helaas niet goed.

Eet jij een gevarieerd dieet en ben je lichamelijk gezond? Dan krijg je normaal gesproken meer dan genoeg vitamine B12 binnen en hoef je het niet extra bij te slikken.

Waar kun je Vitamine B12 Methylcobalamine kopen?

Vitamine B12 in de vorm methylcobalamine is online verkrijgbaar bij verschillende websites. Het is ook verkrijgbaar bij drogisterijen en natuurwinkels.