Marine Collageen Poeder

Een voedingssupplement dat verjongt: dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Is het nemen van collageenpoeder gewoon een hype of werkt het echt? Een kort antwoord: ja – het werkt. Zolang je ook de benodigde ondersteunende stoffen binnen krijgt. Met Marine Collageen Poeder van Peptan® zit je gelijk goed. Collageen Type 1 in combinatie met vitamine C en hyalonzuur zorgt voor een goede ondersteuning van onze bindweefsels. We vertellen je graag meer over dit product en je koopt het direct bij ons online!

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en het belangrijkste eiwit in onze bindweefsels. 

Collageen is een complete eiwitbron met achttien aminozuren die nodig zijn voor de bouw van veel weefsels in ons lichaam. Het houdt onze huid en ons lichaamsweefsel zogezegd bij elkaar, door zijn lijmachtige eigenschappen. Collageen geeft onze huid stevigheid en is dus van essentieel belang voor onze huid en lichaam. Het is het fundament die de huid, en daarmee ons lichaamsweefsel, stevig en glad maakt en tevens in combinatie met de elastine vezels de souplesse geeft. 

Collageen wordt tot het 25e levensjaar aangemaakt in ons lichaam. Daarna neemt dit geleidelijk aan af. Dit komt door de vorming van rimpels, afname van spieren en het minder soepel worden van gewrichten. Het is dus daarna van belang dat je collageen als supplement neemt. 

Wat is Marine Collageen Poeder

Marine Collageen Poeder is een voedingssupplement dat voor 98 procent bestaat uit collageen (type 1), vitamine C en hyaluronzuur. Het product is vrij van conserveringsmiddelen. 

Collageen type 1

Collageen type 1 ondersteunt de cohesie, elasticiteit en regeneratie van ons bindweefsel. Het draagt bij aan de huid, botten, gewrichtsbanden, kraakbeen, bindweefsel, pezen, bloedvaten, haar en nagels.

Vitamine C

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten. Door de toevoeging van vitamine C aan het Marine Collageen Poeder wordt de aanmaak van collageen in de huid nóg meer gestimuleerd.

Hyaluronzuur

De aanwezigheid van hyaluronzuur in het Marine Collageen Poeder zorgt voor een ondersteuning van de gezondheid van het kraakbeen en de gewrichten. Het hydrateert ook de huid door een uniek bindend vermogen. 

Zie de bijsluiter van het product voor een gedetailleerde lijst van ingrediënten. Het product bevat vis. 

Hoe gebruik ik Marine Collageen Poeder?

Je gebruikt dit product door één keer per dag 8 gram van de poeder op te lossen in water of een vruchtensap óf door het te mengen in een smoothie. Neem het product een halfuur voor de maaltijd in. Overschrijd de aanbevolen dosering niet. 

Een supplement is geen vervanging voor gezonde voeding. Evenwichtig en gevarieerd eten met een gezonde levensstijl is nog altijd belangrijk.

Houd dit product buiten bereik van kinderen en bewaar het afgesloten op een droge plek op kamertemperatuur. 

Raadpleeg een arts voor gebruik bij zwangerschap, het geven van borstvoeding of als je andere medicijnen gebruikt en/of ziek bent. 

Waar kan ik Marine Collageen Poeder kopen?

Mattison-collageen komt in poedervorm. De Marine Collageen Poeder Peptan® Blend is te kopen bij ons – op Apotheek Online. Het komt in een verpakking met een inhoud van 300 gram.