Magnesium Tauraat

Magnesium is een belangrijk mineraal in het lichaam, maar wordt helaas niet door het lichaam zelf aangemaakt. Je moet het vooral uit je voeding halen. Merk je dat je toch een tekort hebt aan magnesium? Start dan met het slikken van Magnesium Tauraat. Lees verder voor méér over dit magnesiumsupplement. 

We spreken van een magnesiumtekort wanneer de volgende mogelijke symptomen voorkomen:

Zo’n magnesium- of taurinetekort voorkom je door voldoende gezonde voeding te eten – rijk aan deze belangrijke mineralen. Het zijn tenslotte essentiële voedingsstoffen. Kom jij niet aan de juiste hoeveelheid uit je voedsel? Dan biedt het slikken van een voedingssupplement met magnesium en taurine de oplossing.

Wat is Magnesium Tauraat?

Magnesium Tauraat is een veganistisch voedingssupplement en bevat een unieke verbinding van magnesium en taurine. Het helpt bij vermoeidheid en ondersteunt het energieniveau.

Een dagdosering van twee capsules bevat 100 gram magnesium (27 procent van de Referentie Inname).


Ingrediënten

  • Magnesium Tauraat;
  • Vulstoffen (hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsulehuls) en magnesiumstearaat);
  • Kleurstof (titaandioxide).

Wat is het effect van Magnesium Tauraat?

Magnesium

Magnesium is een mineraal en van belang bij verschillende processen in je lichaam. Het bevordert de energiestofwisseling, speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en draagt bij aan een normale werking van je spieren. Het is ook goed voor je skelet, geheugen en gemoedstoestand. Het ondersteunt eveneens je energieniveau. 

Taurine

Taurine is een aminozuur en is van belang voor het goed functioneren van zenuwweefsel en de spieren. Het stabiliseert prikkelbare celmembramen van zenuw- en spiercellen en is in hoge concentratie aanwezig in zenuwweefsel, spierweefsel en ogen. In de hersenen heeft taurine zenuwbeschermende effecten. Verder is taurine gunstig voor je hartfunctie en bloeddruk. 

Hoe gebruik ik Magnesium Tauraat?

Magnesium Tauraat heeft een aanbevolen hoeveelheid van twee capsules per dag. De capsules mogen naar keus van tijd worden ingenomen. Dit kan ook tegelijk. Neem de capsules bij voorkeur in bij de maaltijd(en) – met ruim water.

Overschrijd de maximale aanbevolen dosering niet. Voedingssupplementen dienen daarnaast niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding. 

Moeite met het doorslikken van de capsules? Haal dan de twee helften uit elkaar en gebruik het als poeder. Je kunt het poeder mengen met bijvoorbeeld water, vruchtensap of yoghurt (geen frisdrank). 

Een hoge dosering magnesium kan laxerend werken. Raadpleeg je arts als er sprake is van obstipatie. Raadpleeg ook een arts, apotheker of deskundige wanneer je dit middel wilt gebruiken tijdens een zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar.

Waar kan ik Magnesium Tauraat kopen?

Op Apotheek Online kun je zonder recept magnesium bestellen. Magnesium Tauraat komt in een pot met 120 capsules.