Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Vele uren in de week zweten in de sportschool, iedere zaterdag op het voetbalveld staan en elke ochtend een rondje hardlopen. Beweging is goed voor je lichaam en je mentale gezondheid. Toch komt er een vervelend element bij kijken: spierpijn. Om die spierpijn een béétje te verzachten, kun je gebruik maken van magnesiumolie.

Magnesium is ideaal voor sporters en je kunt het als supplement nemen. Ben jij niet zo’n fan van pillen slikken? Niet getreurd. Je kunt namelijk óók magnesiumolie op je lichaam smeren. Beiden hebben een positief effect op je lichaam, waardoor je gewoon kunt blijven sporten zonder pijn. 

Wat is magnesiumolie?

Magnesiumolie helpt je spieren te ontspannen. Je kunt het met gemak op je huid smeren: het is laagdrempelig en makkelijk te gebruiken. Magnesium ruikt ook best lekker én maakt je huid lekker zacht. Dit is een zeer positieve bijwerking. 

Het verzorgt daarnaast stijve en overbelaste spieren. De magnesiumolie wordt snel opgenomen door de huid en herstelt het magnesiumgehalte waar het nodig is. Magnesiumolie helpt spieren in de rug, nek, schouders en kuiten te ontspannen. 

De olie zorgt er ook voor dat vermoeide gevoelens verminderen. 

Wat is de werking van magnesiumolie?

Magnesiumolie heeft behoorlijk wat voordelen, want magnesium is niet voor niets een essentieel mineraal voor je lichaam. Het draagt bijvoorbeeld bij aan een normale werking van de spieren en je zenuwstelsel, maar magnesium is ook belangrijk voor het behouden van sterke botten en tanden. Het vermindert eveneens de vermoeidheid en houdt je energie op peil. 

Magnesium ondersteunt verder je concentratievermogen en de hersen- en zenuwfunctie, waardoor je beter kunt werken of leren. Magnesium helpt ook bij het opnemen van eiwitten in het lichaam. 

Kortom: magnesium is eigenlijk onmisbaar. Het is daarom helemaal niet verkeerd om magnesium bij te slikken of op je lichaam te smeren na het sporten. 

Hoe moet je magnesiumolie en andere magnesiumsupplementen gebruiken?

Magnesiumolie

Magnesiumolie moet je vanzelfsprekend opsmeren. De olie wordt goed opgenomen onder je voeten, je oksels of rond je buikstreek. Je kunt magnesiumolie ook direct aanbrengen op de gevoelige spieren. Dit is slim wanneer je het idee hebt dat het niet goed werkt op de eerder genoemde plekken. 

Je kunt magnesiumolie gebruiken op de momenten dat je spierpijn ervaart.

Magnesiumsupplementen

Plannen om magnesiumsupplementen te gebruiken? Neem dan drie keer per dag een tablet in. Doe dit bij voorkeur voor een maaltijd. Overschrijd nooit zomaar de aanbevolen dosering. 

Magnesiumcitraat – een ander voorbeeld van magnesiumsupplementen – is eveneens een goed opneembare vorm van magnesium. Deze vereist geen spijsverteringactiviteit om opgenomen te worden in het lichaam.

De meeste magnesiumsupplementen en -oliesoorten zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waar kun je magnesium kopen?

Magnesiumolie en magnesiumsupplementen zijn beiden online te verkrijgen bij verschillende webwinkel, waaronder Apotheek Online. Magnesium is daarnaast ook verkrijgbaar bij drogisterijen en natuurwinkels.