Lozenges

De gewone verkoudheid is een van de meest voorkomende ziekten. Meer dan tweehonderd virussen kunnen verkoudheid bij volwassenen veroorzaken. Bij verkoudheid zijn de slijmvliezen in je neus en keel ontstoken. 

Medicijnen zijn bij verkoudheid niet nodig, maar ze bestaan wel. Zo zijn er zuigtabletten met zink. Deze worden vaak gebruikt door zangers en sprekers die dus vanwege werk wel moeten grijpen naar medicijnen als tijdelijke oplossing. Lees snel meer over Flavo Zinc Lozenges – zuigtabletten met een frisse, lekkere smaak en een directe werking! 

Wat is Solgar Flavo Zinc Lozenges?

Solgar Flaco Zinc Lozenges zijn zink-zuigtabletten. Deze vorm heeft als voordeel dat de inhoud direct in contact komt met de slijmvliezen. 

Ingrediënten

Per dagdosering van één zuigtablet:

 • Vulstoffen (gedroogd sap van suikerriet, microkristallijne cellulose, maltodextrine, zetmeel, citroenzuur);
 • Zink (citraat, gluconaat) 23 milligram;
 • Anti-klontermiddelen (plantaardig stearinezuur, siliciumdioxide, plantaardig magnesiumstearaat);
 • Natuurlijke smaakstoffen (citroen/limoen).

Dit product bevat sucrose.

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wat is zink en waar is zink goed voor?

Zink speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, is een beschermende anti-oxidant en draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Het is een spoorelement dat onderdeel is van een groot aantal enzymen in het lichaam dat betrokken is bij de stofwisseling. 

Zink komt in kleine hoeveelheden voor in veel verschillende voedingsmiddelen. Het zit bijvoorbeeld in vlees, kaas, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren. 

In het geval van dit product is het belangrijk dat zink bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem. Daarnaast heeft zink nog de volgende gezondheidsclaims:

 • Het draagt bij aan een heldere geest;
 • Het beschermt de cellen tegen oxidatieve stress;
 • Het draagt bij aan het in stand houden van de vruchtbaarheid;
 • Het is goed voor het skelet;
 • Het draagt bij aan de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen;
 • Het is goed voor de huid;
 • Het draagt bij aan het behoud van sterke botten;
 • Het draagt bij aan normaal haar;
 • Het draagt bij aan normale nagels.

Hoe gebruik ik Lozenges?

De Lozenges Zink-Zuigtabletten zijn kleine, typisch medicinale tabletten die bedoeld zijn om langzaam in de mond op te lossen om hoest tijdelijk te stoppen. Het smeert de keel en kalmeert geïrriteerde weefsels die zich daar ophouden, mogelijk door een verkoudheid of griep. 

Ze zijn gearomatiseerd en gezoet om aangenaam van smaak te zijn. Het wordt over het algemeen gebruikt vanwege hun plaatselijke effect, maar kan ook ingrediënten bevatten die een systemisch effect hebben. 

Solgar Flaco Zinc Lozenges heeft een aanbevolen dosering van één tot twee zuigtabletten per dag, tenzij anders geadviseerd. Het is niet aanbevolen deze dosering te overschrijden. 

Het is een voedingssupplement, maar het is geen vervanging voor een evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl. 

Houd het product buiten het bereik van kinderen. 

Heb je last van gezondheidsklachten of gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan altijd je arts voor het gebruik van bepaalde supplementen. 

Waar kan ik Zinc Lozenges kopen?

Je kan Solgar Flaco Zinc Lozenges bij ons online kopen– zonder recept van je huisarts of dokter. Dit product komt met een inhoud van vijftig zuigtabletten, wat goed is voor vijftig dagen bij de aanbevolen dosering van één zuigtablet per dag.