Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Green coffee: volgens de bekende Turks-Amerikaanse hartchirurg dr. Oz hét afslankmiddel. Je hebt vast al gehoord over de constante gezondheidsdiscussie rondom het drinken van koffie. Onderzoekers blijven wisselen van mening of het populaire drankje goed voor je is. Green coffee daarentegen is gezond en wordt veel gekocht. Maar wat is het nu eigenlijk? Het is een drankje dat gewichtsverlies stimuleert. Wil je op een gezonde manier afvallen? Lees dan snel verder!

In de VS is het al een tijd de nieuwe hype in de wereld van de gezondheidstips: groene koffie. In Nederland wordt er nu ook voorzichtig interesse getoond en kan je groene koffie in diverse vormen kopen. 

Wat is green coffee?

Als je er nog niet eerder over hebt gelezen, denk je misschien dat het iets te maken heeft met een speciale manier van kweken, maar groene koffiebonen zijn gewone koffiebonen die niet gebrand zijn en volledig rauw blijven. Bij het plukken hebben koffiebonen van nature een groene kleur, na het branden kleuren ze donkerbruin tot zwart. Het extract van groene koffiebonen is populair als voedingssupplement, maar het kan ook in de vorm van hele bonen worden gekocht en gebruikt om een warm drankje te maken. Groene koffie is tegenwoordig te koop als poeder of extract.

Houd er rekening mee dat een mok van deze lichtgroene drank niet smaakt zoals de gebrande koffie die je gewend bent, omdat deze een veel mildere smaak heeft. Het wordt ook wel vergeleken met kruidenthee, zoals matcha. 

Is het drinken van green coffee gezond?

Groene koffie heeft geen bewerking ondergaan en veel van de natuurlijke stoffen hebben een goede werking op het menselijk lichaam. De populaire Amerikaanse Dr. Oz Show heeft in 2012 een onderzoek gedaan onder honderd vrouwen. Hieruit bleek dat vrouwen die dagelijks groene koffie drinken twee keer zoveel gewicht kwijtraakten. 

Groene koffie heeft een ander chemisch profiel dan dat van gebrande koffie hoewel hun oorsprong vergelijkbaar is. De koffieboon is bijzonder rijk aan cafeïne. Deze stimulerende stof remt de eetlust en verhoogt de stofwisseling. Tevens heeft het een overvloedige voorraad chlorogene zuren, verbindingen met krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende effecten die veel gezondheidsvoordelen bieden. 

Onderzoek laat zien dat het dagelijks drinken van groene koffie kan zorgen voor gewichtsverlies. Maar het is geen wondermiddel. Wil je afvallen, dan is het creëren van een calorietekort nog steeds belangrijk. 

Green coffee werkt door de bloedsuikerspiegel te verlagen en de vetonthoping te blokkeren. Het helpt ook bij een hoge bloeddruk.

Kan je green coffee drinken zonder risico?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Ook groene koffie is niet zonder gevolgen. Bij verkeerd gebruik of een te hoge hoeveelheid is er een kans op slapeloosheid en angst. Het advies hierbij is: drink veel water. Hierdoor hou je de vochtbalans goed. 

Er is momenteel geen onderzoek dat een optimale dosering voor groene koffieboonextract bepaalt. Mensen moeten de instructies op de fles volgen en een arts raadplegen voordat ze beslissen over de juiste dosering. Raadpleeg je dokter ook als je een eventuele medische aandoening hebt voordat je groene koffie gaat kopen en gebruiken.

Voor velen is het een aantrekkelijke gedachte om al je benodigde vitamines in je ochtendkoffie te kunnen vullen, maar alleen als de koffie voldoet aan de verwachtingen. Vitamin coffee rust op 130 jaar koffiekennis van zijn team van experts, dus dat klinkt alsof dat veilig is gedekt. Wacht niet langer met het kopen van jouw groene koffiebonen!