Gentle Iron

IJzer is een zeer belangrijk mineraal in het lichaam. Je kunt ijzer in verschillende dierlijke en plantaardige producten vinden. We krijgen via onze voeding dus veel van deze belangrijke stof binnen. Je kunt echter toch last krijgen van een ijzertekort. Gentle Iron-ijzervitamines zijn dan een mogelijke oplossing.

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, lopen meer risico op een ijzertekort. Ook jonge kinderen, vegetariërs en veganisten moeten vaker ijzervitamines bijslikken. Dat kan met de vitamines van Gentle Iron.

Wat is Gentle Iron? 

IJzertabletten kunnen soms wat zwaar zijn op de maag en zorgen voor misselijkheid, darmklachten of maagklachten. Gentle Iron daarentegen voorziet het lichaam weliswaar van extra ijzer, maar is wat zachter op de darmen.

Wat zijn de voordelen van Gentle Iron?

Gentle Iron heeft een aantal voordelen ten opzichte van normale ijzervitamines. Gentle Iron is allereerst zeer geschikt voor tijdens zwangerschap. De tabletten veroorzaken daarnaast geen verstoppingen en misselijkheid bij veilig gebruik.

Hoe gebruik ik de Gentle Iron-ijzertabletten?

Gentle Iron heeft verschillende ijzertabletten, zoals de Solgar Gentle Iron. We raden aan om bij de meeste varianten dagelijks één capsule in te nemen. Doe dit bij voorkeur tijdens een maaltijd en overschrijd nooit zomaar de aanbevolen dosering. Ook de Gentle Iron-tabletten kunnen bij overmatig gebruik zorgen voor darmklachten.

Wat zijn de voordelen van extra ijzer?

IJzer is een essentieel mineraal dat voornamelijk belangrijk is voor de vorming van hemoglobine in het lichaam. Hemoglobine is een onderdeel van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door ons hele lichaam. IJzer is dus heel belangrijk.

Het is daarnaast nodig om in onze cellen energie te produceren. IJzer draagt bovendien bij aan de werking van het afweersysteem.

Waaraan herken ik een ijzertekort?

Een ijzertekort kun je herkennen aan de volgende symptomen:

  • Een bleke huid
  • Kortademig zijn
  • Snel buiten adem raken
  • Vermoeidheid 
  • Een rusteloos gevoel in de benen.

Heb je een vermoeden dat je een ijzertekort hebt? Ga dan altijd eerst naar een huisarts om dit zeker te weten, voordat je met supplementen aan de slag gaat. Te veel ijzer kan namelijk schadelijk zijn voor de lever. Teveel inname van ijzertabletten kan bovendien zorgen voor maagproblemen, misselijkheid en overgeven. 

Uit welke voeding kan ik extra ijzer halen?

Voeding waar veel ijzer in voorkomt, is bijvoorbeeld rund- of lamsvlees, brood en andere volkorenproducten, peulvruchten, noten en verschillende groentes, zoals paksoi, spinazie, snijbieten en radijs.

Waar koop ik Gentle Iron?

Gentle Iron-ijzertabletten koop je online bij verschillende winkels, zoals Apotheek Online. Je kunt het ook vinden bij drogisterijen of natuurwinkels.