Gebufferde vitamine C

Het is weer zover – je loopt constant te snotteren, bent vaak grieperig en hebt over het algemeen gewoon een kwakkelende weerstand. Het is duidelijk dat je immuunsysteem wel een oppepper kunt gebruiken. Vitamine C is belangrijk voor je immuunsysteem en kun je gemakkelijk extra innemen. Teveel capsules en pillen zijn echter slecht voor je maag en darmen. Gebruik daarom gebufferde vitamine C om deze klachten te voorkomen. 

Je ouders hamerde er vroeger waarschijnlijk altijd op om je groenten en fruit op te eten. Het is inderdaad heel belangrijk om op deze manier voldoende vitamine C binnen te krijgen. Vitamines zijn tenslotte niet alleen goed voor je weerstand – het heeft ook vele andere voordelen voor je gezondheid. 

Wat is gebufferde vitamine C?

Gebufferde vitamine C is vitamine C vrij van zuur doordat het gecombineerd wordt met calcium en magnesium. Gewone vitamine C kan in hoge doseringen zorgen voor maag- en darmklachten en kan daardoor als vervelend worden ervaren.

Wat is het voordeel van gebufferde vitamine C?

Vitamine C is een zeer belangrijke stof voor je lichaam. Het is allereerst essentieel in het standhouden van je weerstand. Vitamine C heeft echter ook een anti-oxidantfunctie en beschermt dus je lichaamscellen tegen schade van buitenaf en binnenuit. De vitamines zijn verder nodig voor de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer in je systeem.

Vitamine C in hoge doseringen kan een onaangenaam effect hebben op je darmen en maag. Gebufferde vitamine C is echter een sterk opneembare vorm van vitamine C en wordt gecombineerd met gebufferde mineralen magnesium, kalium en calcium. Deze combineerde stoffen maken het mogelijk om een hogere dosis in te nemen – zonder de maagklachten. 

Gebufferde vitamine C is daarmee effectiever voor je gezondheid en bouwt het immuunsysteem beter op. Het is zeer geschikt voor mensen met een gevoelige maag of een aangetast spijsverteringsysteem. De stoffen calcium, magnesium en kalium zijn daarnaast eveneens goed voor je lichaam. 

Hoe gebruik je gebufferde vitamine C?

Neem van Vitakruid Gebufferde Vitamine C één tot vier capsules per dag. Neem het bij voorkeur in tijdens een maaltijd met water. Lees voor gebruik altijd goed de instructies om zeker te weten hoe je het moet gebruiken. Overschrijd nooit zomaar de aanbevolen hoeveelheid capsules en combineer niet zomaar met andere vitamines of mineralen zonder zeker te weten of dit goed is voor je gezondheid. 

Waar koop je gebufferde vitamine C?

Gebufferde vitamine C is te koop in capsules van verschillende merken, maar het merk dat je het meest vindt, is Vitakruid Gebufferde Vitamine C. Je kunt gebufferde vitamine C online kopen in diverse webwinkels. Gebufferde vitamine C is daarnaast te koop in drogisterijen en natuurwinkels.