Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

De cranberry is een van de gezondste bessen die je kunt eten. De bes wordt gebruikt op verschillende manieren – van cocktails tot cake en hartige gerechten. Het is een veelzijdig product, maar wist je dat er ook cranberrypillen zijn? Je kunt je gezondheid hiermee een flinke boost geven.

Cranberry’s worden voor veel gerechten en drankjes gebruikt, maar zijn van zichzelf redelijk wrang van smaak. Sommige mensen vinden dit lekker, maar velen ook niet. 

Geen fan van de smaak van cranberry’s? Probeer dan cranberrypillen. Deze hebben alle voordelen van de bessen, maar minder smaak. Het is een zeer laagdrempelige manier om meer voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat zijn cranberrypillen?

Cranberry pillen zijn voedingssupplementen boordevol vitaminen en mineralen. Ze zijn verkrijgbaar als pillen, maar ook als capsules – met verschillende zwaartes. Welke je neemt, is afhankelijk van je eigen voorkeur. 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van cranberrycapsules?

Cranberry’s behoren tot de meest gezonde fruitsoorten. De kleine en rode besjes zitten vol vitaminen, mineralen en bevatten daarnaast sterke antioxidanten. Ze hebben bovendien veel koolhydraten en vezels. Dat laatste ervaar je minder bij het innemen van cranberrypillen of -capsules, maar dit kun je wél weer halen uit andere supplementen – of je voeding. 

De cranberrypillen bevatten nuttige antioxidanten die je lichaam gezond houden. Antioxidanten zijn ontstekingsremmend, goed voor het immuunsysteem en bevorderen de gezondheid van je huid, haar en nagels.

Vitamines

Cranberrypillen zitten verder vol nuttige vitamines, zoals vitamine C. Deze kunnen je gezondheid verder bevorderen en zorgen voor het behoud van gezonde spieren, botten en huid. 

Vitamine C zorgt ook voor een goede weerstand, is belangrijk voor sterke tanden en helpt vermoeidheid te verminderen. Vitamine K1 in cranberrypillen is belangrijk voor de bloedstelling van het lichaam.

Urineweginfecties

Veel mensen zweren bij het drinken van cranberrysap als oplossing voor urineweginfecties, zoals een blaasontsteking. We moeten daarbij wél opmerken dat de werking hiervan nooit helemaal wetenschappelijk is bewezen. 

Het kan echter ook geen kwaad om cranberrysap of cranberrycapsules te nemen wanneer je een ontsteking hebt. Dit geeft je gezondheid misschien de boost die het nodig heeft.

Hoe gebruik je cranberrytabletten?

Het wordt aangeraden om één tot drie cranberrycapsules per dag te nemen. Doe dit bij voorkeur tijdens een maaltijd. 

De hoeveelheid pillen is een beetje afhankelijk van hoe groot de capsules of pillen zijn en hoeveel milligram cranberry’s het bevat. Lees voor gebruik van de pillen dus altijd de beschrijving goed door om zeker te weten hoeveel je mag innemen. 

Overschrijd de aanbevolen dosering overigens niet. Dit heeft bij cranberrypillen geen hele grote gevolgen voor je gezondheid, maar het kan wél zorgen voor flinke darmklachten.

Wees er ook bewust van dat de cranberrypillen geen vervanging zijn voor goede voeding. Het is slechts een aanvulling op wat je al eet. 

Waar kun je cranberrypillen kopen?

Cranberrytabletten, -capsules of -pillen zijn verkrijgbaar bij drogisterijen, gezondheidswinkels of natuurwinkels. Ze zijn ook in verschillende soorten en maten online te koop, bijvoorbeeld bij Apotheek Online.