Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Collageen is een natuurlijk eiwit dat door je eigen lichaam wordt aangemaakt. Deze stof zorgt voor soepele, gezonde gewrichten en houdt de huid elastisch en stevig. Een belangrijk goedje, dus.

Je lichaam maakt naarmate je ouder wordt steeds minder collageen aan. Gewrichten worden hierdoor op late leeftijd minder soepel en pijnlijker. De huid wordt daarnaast minder elastisch en kan niet meer zijn vorm behouden. Het resultaat? Rimpels en lijnen over het hele lichaam, maar vooral in het gezicht.

Wat is een collageensupplement?

Collageen helpt je lichaam op veel verschillende plekken, zoals in je huid, botten, gewrichten en spieren. Dit neemt dus af naarmate je leeftijd vordert. Het is dan belangrijk om extra collageen in te nemen, zodat je deze veroudering in je hele lichaam aanpakt. Voedingsdeskundigen stellen dat het inslikken van collageen de beste manier is voor een compleet resultaat.

Veel soorten collageen kun je direct uit je voeding halen, zoals kraakbeen, visgraten en orgaanvlees. We nemen het je niet kwalijk dat dat niet iets is wat je regelmatig eet…

Dat maakt collageensupplementen ook zo populair. Deze bieden collageen als voedingssupplement. Het wordt vaak verkocht als een poeder die in water oplost óf over het eten gestrooid kan worden.

Voor wie is collageen als voedingssupplement geschikt?

Je kunt collageen als voedingssupplement op elke leeftijd gebruiken, maar we raden het aan om rond je twintigste te beginnen, omdat je collageenproductie vanaf die leeftijd geleidelijk begint af te nemen. De zichtbare effecten van ouder worden zijn pas later zichtbaar – vandaar dat veel mensen pas op een latere leeftijd beginnen met supplementen.

Het is beter om er op tijd bij te zijn, zodat je lichaam zo lang mogelijk van een gezonde hoeveelheid collageen kan genieten. Het is bij twijfel altijd verstanding om dit te bespreken met je huisarts.

Zijn collageensupplementen veilig?

Collageenpoeder is over het algemeen een veilig en natuurlijk supplement dat je dagelijks kunt innemen. Het voordeel van poeder is dat het makkelijk is te mengen in bijvoorbeeld smoothies of yoghurt. Sommige poeders hebben een lekkere chocolade-, aardbeien- of frambozensmaak.

Waar kun je collageen kopen?

Je koopt collageenpoeder bij de betere drogisterijen, sommige apotheken en bij de natuurwinkels. 

We zien daarnaast veel online aanbieders die het supplement verkopen. Het kan zijn dat je een aantal verschillende collageenpoeders moet proberen voordat je het supplement vindt dat bij jou past.

Wat is het beste collageenpoeder?

Het aanbod collageenpoeder is soms een beetje overweldigend als je op zoek bent naar het beste collageenpoeder. Voedingssupplementen werken anders voor iedereen, dus welk supplement is het beste voor jou? 

Vind je het lastig om poeders met een bijsmaak in te nemen? Ga dan voor een variant met aardbeiensmaak: misschien wel het beste collageenpoeder voor jouw wensen.

Doe je liever lang met één product? Het beste collageenpoeder voor jou is dan een versie waarvan je maar een klein beetje nodig hebt – in plaats van twee eetlepels per dag. 

Het belangrijkste is natuurlijk de werking van het collageenpoeder. We hebben de meest populaire collageenpoeders op een rijtje gezet – naar aanleiding van hoogste beoordelingsscore.

Puur collageen

Nog één laatste tip. Veel poeders hebben allerlei toevoegingen, waardoor de daadwerkelijke hoeveelheid collageen minder is dan je verwacht. Let daarom op de verpakking van de supplementen en kijk of deze ook puur collageen vermelden.