Toont alle 2 resultaten

Active Filters: Clear Filters

PrEP kopen

Bij ons kunt u 2 varianten van PrEP kopen de generieke variant en het merkmedicijn Truvada.

Wat is PrEP?

PrEP staat voor Pre Exposure Prophylaxiasis, een generiek geneesmiddel om HIV-besmetting te voorkomen. Dit middel bevat emtricitabine en tenofovir. U kan PrEP kopen in tabletten van 200 mg emricitabine en 245 mg tenofovir.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om het risico op HIV-besmetting te voorkomen. HIV is human immunodeficiency virus, een virus dat AIDS kan veroorzaken. Dit virus wordt overgedragen via onveilig vrijen en het gebruik van naalden of spuiten van iemand anders. Het virus verspreidt zich via het bloed, voorvocht uit de penis en vaginaal vocht.

Een HIV-besmetting heeft als enig symptoom een griepachtig gevoel. Hierdoor wordt de aandoening niet steeds opgemerkt. U kan een SOA-test laten uitvoeren om de diagnose te stellen. Indien HIV overgaat in AIDS, tast dit het immuunsysteem van het lichaam aan. Het lichaam kan zich dan niet meer verdedigen tegen andere ziektes en virussen. Tot vandaag bestaat er nog geen middel om HIV en AIDS te genezen.

Hoe werkt PrEP?

PrEP bevat emtricitabine en tenofovir. Het HIV-virus plant zich voort met behulp van het natuurlijk enzym: reverse transcriptase. De werkzame stoffen in PrEP blokkeren de werking van dit enzym. Hierdoor zal het virus zich niet verder kunnen vermenigvuldigen en langzaam afsterven. Tenofovir zal de hoeveelheid HIV-virus in het bloed doen dalen. Zo zal het aantal witte bloedcellen stijgen en zal de afweer van het immuunsysteem terug kunnen opbouwen.

Hoe effectief is dit medicijm?

Dit medicijn is effectief om het risico op HIV-besmetting te verlagen. Het medicijn zal na 7 dagen werken indien u het dagelijks gebruikt. Aids komt veel voor. Zo zijn er wereldwijd 9,6 miljoen mensen met HIV/AIDS (cijfers van 2017). Zowel kinderen als volwassenen krijgen de aandoening.