Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Niet in je ogen wrijven! Ontstoken ogen kunnen branderig of pijnlijk aanvoelen en het gevoel geven dat er iets in je oog zit. Maar met vuile handen is het niet verstandig om dit gevoel tegen te gaan. Gebruik in plaats daarvan oogdruppels tegen rode ogen. Lees hieronder meer over je klacht en de oplossing van oogdruppels.

Het witte deel van je oog kan rood worden. Dit noemen we een rood oog. 

Zo’n rood oog kan vele verschillende oorzaken hebben. Neem bij een rood oog altijd contact op met de huisarts bij alarmverschijnselen als pijn aan het oog, slechter zien of niet meer tegen het licht kunnen. Een tijdelijke oplossing is het gebruik van oogdruppels tegen rode ogen. 

Wanneer gebruik je oogdruppels tegen rode ogen?

Je ogen worden rood wanneer de kleine bloedvaten op het oppervlak van de ogen uitzetten en het wit van een of beide ogen een roze of roodachtige tint geven. Veel dingen kunnen dit probleem veroorzaken, zoals een nacht zwaar drinken of een lichamelijk letsel aan je oog. Maar als je niet te veel alcohol hebt gedronken, of de laatste tijd niet in je oogbal hebt gekrabd of geprikt, zijn er andere mogelijkheden. Voorbeelden: allergieën, droge ogen, een ontstoken oog, een gesprongen ader of een hoge oogdruk (een glaucoom). 

Het is vaak niet zorgelijk als dit je overkomt, zolang het af en toe gebeurt en nooit lang aan blijft houden. Oogdruppels tegen rode ogen zorgen voor een tijdelijke verlichting in de vorm van traanvervangers die het oog wassen en bevochtigen. Oogdruppels hebben meestal een zoutoplossing als basisingrediënt en bieden een snelle en effectieve werking bij rode en branderige ogen. Het bevochtigt en brengt je ogen tot rust. 

Hoe gebruik je de oogdruppels tegen rode ogen?

Bij een goede werking van dit medicijn is het noodzakelijk meerdere keren per dag één tot twee druppels per oog aan te brengen, tenzij anders is geadviseerd. Indien noodzakelijk mogen de oogdruppels meerdere keren per uur worden gebruikt. De druppels zijn ook geschikt voor kinderen en contactlensdragers. Het is eenvoudig te gebruiken en je zicht blijft altijd helder. Oogdruppels blijven drie maanden houdbaar na opening. 

Ga je aan de slag met de oogdruppels? Hou je dan aan de volgende stappen:

  • Was je handen goed voor het druppelen! 
  • Gooi je hoofd naar achter en kijk naar het plafond met beide ogen. 
  • Trek met één hand het onderste ooglid naar beneden. 
  • Houd het flesje oogdruppels in de andere hand. 
  • Plaats een druppel in je ooglid, maar zorg er voor dat het flesje niet je oog aanraakt. 
  • Knipper met je ogen en dep wat overtollig vloeistof weg met een doekje. 
  • Houd je ogen gesloten voor een paar minuten zodat het medicijn in je oog blijft. 
  • Was je handen nogmaals nadat je klaar bent. 

Helpen oogdruppels tegen rode ogen ook tegen allergieën? 

Oogdruppels tegen rode ogen helpen ook bij een allergische reacties waar rode ogen een bijwerking zijn. Allergie-triggers kunnen je ogen rood maken. Buitenoorzaken zijn onder meer pollen, stuifmeel van bloemen of bomen. Binnen zijn huidschilfers van huisdieren, stof of schimmel, of irriterende stoffen zoals parfum en rook vaak de oorzaak. In deze gevallen kunnen je ogen jeuken, branden of tranen. Er zijn speciale allergie-oogdruppels die helpen bij het verminderen van rode ogen bij een allergische reactie. 

Rode ogen worden vaak beschouwd als niet mooi. Je ziet er niet uitgeslapen en vermoeid uit. Echter kan het probleem niet compleet als onschuldig schoonheidsvlek worden gezien. Oogdruppels tegen rode ogen bieden bovendien maar een tijdelijke oplossing. Wie vaak last heeft van rode ogen, moet een arts raadplegen.