Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Je hebt vast wel eens een advertentie voor afvalpillen gezien op social media of websites – al dan niet met gephotoshopte voor-en-nafoto’s. ‘Eet de hele dag wat je wilt, beweeg bijna niet en verlies met deze afslankpil automatisch kilo’s!’, is dan ongeveer de boodschap. Iedereen weet gelukkig dat deze advertenties vaak resultaten beloven die onmogelijk zijn. 

Échte afvalpillen bestaan desondanks wel. Ze zijn ontwikkeld voor mensen met ernstig overgewicht (een BMI hoger dan 25) of obesitas (BMI hoger dan 30). BMI staat voor Body Mass Index: een index die het gewicht tot verhouding van de lichaamslengte categoriseert.

Afvallen met pillen wordt meestal alleen aangeraden als men zonder succes een dieet van minder calorieën en meer beweging heeft geprobeerd.

Wat zijn goede afvalpillen?

De meeste dieetpillen neigen naar in een vorm van oplichting, waarbij het enige daadwerkelijke gewichtsverlies plaatsvindt in je portemonnee. We kennen echter medicijnen die wél goed werken. Deze worden door een arts voorgeschreven. De meest voorgeschreven dieetpillen zijn Xenical en Obesimed.

Alli is een ander voorbeeld van een goede afslankpil die bij de apotheek of goede drogist verkrijgbaar is. Alli bevat hetzelfde werkzame bestanddeel als Xenical, maar in een lagere dosis.

Deze afvalpillen zijn het meest populair, maar dat wil niet zeggen dat andere dieetpillen niet goed werken. Kijk alleen goed uit met wat je koopt, want er zijn veel nepproducten in omloop. Let goed op meningen van mensen die het al geprobeerd hebben.

Wil je afslankpillen kopen bij de apotheek? Vraag de apotheker dan altijd om aanvullende informatie.

Buikvet kwijtraken met pillen: hoe werkt het?

Je lichaam kan energie halen uit drie verschillende brandstoffen: koolhydraten, vet en eiwit, waarbij de eerste twee de voorkeur hebben. Eiwitten worden bijna nooit gebruikt als brandstof, omdat het spieren opbrandt en vermindert. De stofwisseling vindt plaats wanneer je iets eet, waarna de voedingsstoffen verbrand kunnen worden. De volgorde is daarbij als volgt: inname, opname en verbranding.

Afvalpillen bevatten werkzame bestanddelen die invloed hebben op één van deze drie fases.

Pillen die de inname beïnvloeden

Afslankpillen die de inname beïnvloeden, heten eetlustremmers. Ze zorgen ervoor dat je minder honger hebt, omdat je het gevoel hebt dat je vol zit. Je eet hierdoor minder en krijgt dus ook minder calorieën binnen.Dit helpt vooral bij mensen die regelmatig snacken.

Pillen die de opname beïnvloeden

Deze afslankpillen blokkeren (een deel van) de vetten en koolhydraten die het lichaam opneemt. Het lichaam kan deze stoffen hierdoor niet als brandstof gebruiken of omzetten in lichaamsvet. Je lichaam zoekt dan echter nog steeds naar brandstof, waardoor het lichaamseigen vet verbrandt in plaats van koolhydraten. Dit resulteert in gewichtsverlies.

Pillen die de verbranding beïnvloeden

Deze pillen laten je verbranding sneller werken. Je lichaam slaat namelijk minder koolhydraten en vetten op wanneer je meer verbrandt – en zo val je af.

Andere afvalpillen hebben een laxerende werking, maar deze werken niet goed voor afvallen. Het enige gewicht dat je met deze pillen verliest, is water.

Hoe gebruik ik afvalpillen?

Is je doel algeheel gewichtsverlies of buikvet kwijtraken met pillen? Let er dan op dat je afslankpillen alléén moet gebruiken in combinatie met een calorie- en vetarm dieet. Afslankpillen werken namelijk niet als je teveel eet. Ze dienen alleen gebruikt te worden als ondersteuning bij afvallen.

Een caloriearm dieet zorgt er ook voor dat je geen ernstige bijwerkingen krijgt.

Zijn er negatieve bijwerkingen?

Negatieve bijwerkingen van vet verbranden met pillen zijn een tekort aan vitamines A, D en E. Vet is namelijk nodig voor de opname van deze vitamines. De laxerende middelen in dieetpillen kunnen ervoor zorgen dat deze voedingsstoffen verloren gaan.

Verslaving is ook een van de bijwerkingen van afvaltabletten. Sommige pillen kunnen een verslavende werking hebben.

Wie kunnen er geen afvalpillen gebruiken?

Mensen met bepaalde bestaande klachten kunnen afvalpillen beter links laten liggen. Dit zijn mensen met hart- en vaatproblemen, een hoge bloeddruk, suikerziekte of problemen met de schildklier.

Het gebruik van dieetpillen kan bij zwangere vrouwen gevaarlijk zijn voor de baby. Het is daarom altijd aan te raden je huisarts te raadplegen voordat je afvalpillen gebruikt, zelfs als je je gezond voelt.