Zocor

v.a. 80,69

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Simvastatine

Wat is Zocor?

Zocor is een statine geneesmiddel om cholesterol in het bloed te verlagen. Zo kunnen hart- en vaatziekten tegengegaan worden. U kan Zocor kopen in verschillende dosissen: tabletten met 10, 20, 40 en 80 mg simvastatine.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Cholesterol ondersteunt het lichaam bij de aanmaak van gezond celweefsel. Een teveel aan cholesterol is echter niet goed. Zocor zal het cholesterolgehalte in uw bloed verlagen. Het is belangrijk om dit percentage vet in het bloed te doen dalen omdat dit hart- en vaatziekten kan veroorzaken.

Indien u diabetespatiënt bent of een te hoge bloeddruk hebt, heeft u meer kans om te hoge cholesterolwaardes te ontwikkelen.

Ook uw levensstijl kan een oorzaak zijn voor te hoge cholesterolwaardes. Zo kan het zijn dat u te weinig beweegt, te veel vette voeding eet, veel alcohol drinkt of veel rookt. Naast deze factoren kan u de aandoening ook gewoon overerven.

Hoe werkt Zocor?

Het lichaam zal cholesterol opnemen uit de voeding via de dunne darm. zo komt cholesterol in het bloed terecht. Daarnaast zal het lichaam zelf ook cholesterol aanmaken. Dit gebeurt door het HMG-CoA-reductase enzym in de lever. Simvastatine remt de werking van dit enzym. Zo zal de lever minder vetten aanmaken en komt er bijgevolg minder cholesterol in het bloed. Het risico op hart- en vaatziekten zal verkleinen.

Gebruik

  • Neem 1 tablet per dag. Eventueel met wat water.
  • Startdosering is meestal een pil van 10 of 20 mg per dag.

Hoe effectief is dit medicijn?

Zocor is effectief voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en zo het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Na 4 weken kan u evalueren of dit middel werkt voor u. De bloedvetten zijn dan meetbaar in het bloed. Eventueel kan dan de dosering aangepast worden (hoger of lager).

Het is heel belangrijk om eerst uw levensstijl aan te passen. Volg een aangepast dieet (minder vetten eten, minder alcohol drinken en roken) en beweeg voldoende. Mocht dit geen effect hebben, kan u Zocor proberen.

Mogelijke bijwerkingen: maag- en darmklachten, duizeligheid, hoofdpijn, diarree, slapeloosheid, spierpijn… Voor een volledige opsomming raadpleegt u de bijsluiter.

Zocor kopen

Online Zocor kopen zonder recept? Hier is het mogelijk om dit medicijn veilig en legaal online te bestellen zonder een recept van uw eigen huisarts. Een online consult vervangt het consult met uw eigen huisarts. Een aangesloten arts zal dit online consult beoordelen en bij goedkeuring een recept voor u uitschrijven. Hierna kunnen wij uw bestelling snel naar het door u opgegeven adres verzenden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zocor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.