Zantac

v.a. 7,20

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Ranitidine

Beschrijving

Wat is Zantac?

Zantac is een medicijn om gastro-oesofagaele reflux (GORZ) te behandelen. De werkzame stof in Zantac is ranitidine, een H2-receptorantagonist. Beschikbaar in tabletten van 150 en 300 mg en siroop.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Zantac gebruikt u om gastro-oesofagaele reflux (GORZ) te behandelen. Ook de bijgaande symptomen zoals brandend maagzuur kunnen verholpen worden met dit medicijn.GORZ wordt gekenmerkt door een brandend gevoel in de borst, een onaangename smaak in de mond en moeite met of pijn bij het slikken. Er stroomt maagzuur uit de maag terug naar de slokdarm. Dit komt meestal doordat de onderste slokdarmsluitspier niet goed functioneert, of doordat er een te hoge druk in de maag is. Deze druk kan komen door te veel te eten of door vaak vettig te eten. Ook te veel alcohol kan dit veroorzaken.

Hoe werkt Zantac?

De maag maakt maagzuur aan door histamine die zich aan H2-receptoren bindt. Ranitidine is een H2-receptorantagonist. Dit houdt in dat deze stof voorkomt dat histamine zich aan de receptoren bindt. Zo zal er minder maagzuur geproduceerd worden en zal u bijgevolg minder last hebben van branden maagzuur.

Tabletten

  • 2 maal per dag een dosis van 150 g. Enkel bij ernstige problemen, kan u een hogere dosering innemen
  • om de 12 uur
  • innemen met water zonder kauwen

Siroop

  • 2 keer per dag 2 lepels van 5 ml

Hoe effectief is dit medicijn?

Eigenlijk kan iedereen last krijgen van brandend maagzuur. Mensen met overgewicht of zwangere vrouwen, hebben hier meer kans op. Deze doelgroep heeft meer druk op de buik, waardoor maagzuur kan oprispen.

Dit medicijn is effectief na 4 à 8 weken gebruik. Indien u een beschadigde slokdarm heeft of een maagzweer, is het meest effectief om de dagelijkse dosis te verhogen.

Bij gebruik van dit medicijn kan u te maken krijgen met volgende bijwerkingen krijgen:

maagpijn, constipatie, misselijk zijn of moeten braken. Zelden krijgt u huiduitslag en veranderen uw leverfuncties. Uitzonderlijk kan u blauwe plekken en hallucinaties krijgen, ook kan u duizelig zijn, wazig zien en hoofdpijn hebben.

Combineer Zantac niet met deze medicijnen: propranolol, warfarine, glipizide, triazolam… Deze lijst is niet volledig en kan verder aangevuld worden. Raadpleeg de bijsluiter. U kan autorijden indien u geen last heeft van hinderende bijwerkingen zoals wazig zien. Het is af te raden om alcohol te drinken. Dit bevordert oprispend maagzuur.

Zantac kopen

Hier kunt u Zantac kopen zonder recept. U heeft dus geen recept nodig van uw huisarts. Doordat het medicijn wel receptplichtig is, regelen wij een online recept voor u! Dit is mogelijk doordat een aangesloten arts uw online consult zal beoordelen op mogelijke risico’s bij gebruik. Als dit niet het geval is, schrijft deze arts een recept voor u uit. Hierna kunnen wij dit medicijn snel naar het door u opgegeven adres opsturen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zantac” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *