Ventolin

v.a. 54,19

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Salbutamol
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Ventolin?

Ventolin is een luchtwegverwijder met salbutamolsulfaat. Dit medicijn zal astma-aanvallen verlichten. Verkrijgbaar in puffers van 100 en 200 microgram per puf. U kan Ventolin ook innemen via verneveling of siroop.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt Ventolin om uw astma-aanvallen draaglijker te maken. Astma ontstaat meestal als een chronische ontsteking van de luchtwegen en overgevoelig zijn voor bepaalde prikkels. Prikkels kunnen stress, pollen, huidschilfers van dieren, rook, koude lucht… zijn. Bij een aanval trekken de spierwanden van de luchtpijp samen en zal u ademhalingsmoeilijkheden, piepende adem, hoesten en pijn ondervinden. Dit medicijn vermindert deze symptomen door de spierwanden van de luchtweg te ontspannen.

Hoe werkt Ventolin?

Bij een astma-aanval spannen de spieren van de luchtpijp aan waardoor nauwelijks nog lucht door de luchtpijp naar de longen geraakt. Salbutamolsulfaat zal de spieren van de luchtwegen laten ontspannen, waardoor de luchtweg terug wijder wordt en u beter kan ademhalen.

Gebruik

Puffer: maximum 4 keer per dag 1 puf.
Verneveler: 0.5 of 1 ml, bij ernstige aanvallen 2 ml vloeistof.
Siroop: maximum 4 keer per dag een dosis van 5, 10, 15 en 20 ml.

Hoe effectief is dit medicijn?

Astma heeft een erfelijke factor, maar u kan de aandoening ook krijgen door bijvoorbeeld overmatig antibioticagebruik, blootstelling aan tabaksrook tijdens de zwangerschap of kinderjaren…

In Nederland zijn er ongeveer 640.000 mensen met astma, waarvan 300.000 kinderen. De aandoening komt ook meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Belangrijk om te weten is dat Ventolin effectief is om de symptomen van een astma-aanval te verminderen. Het medicijn zal er echter niet voor zorgen dat u nooit nog een aanval zal krijgen. Het geneest astma niet. Er werd tot nu toe nog geen medicijn voor de aandoening gevonden. Gebruik dit medicijn dus niet preventief, maar alleen als u symptomen van een astma-aanval opmerkt. Enkel dan zal Ventolin effectief werken.

Bij gebruik van Ventolin ervaart u mogelijk deze bijwerkingen: bevingen, hoofdpijn, spierkrampen en irritatie van mond en keel. Uitzonderlijk kan er een tekort aan kalium in uw bloed zijn en uw slaappatroon verstoord geraken.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Ventolin kopen

Ventolin kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Ventolin? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Ventolin te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Ventolin online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Ventolin bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Ventolin te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Ventolin kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.