Valaciclovir

85,20

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Valaciclovir

Beschrijving

Wat is Valaciclovir?

Valaciclovir is een virusremmer en zal zo virale infecties zoals genitale herpes, gordelroos en een koortslip bestrijden. Verkrijgbaar in tabletvorm. 1 tablet bevat 500 mg valaciclovir.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Dit medicijn gebruikt u om een virusinfectie te genezen. Dit kan bijvoorbeeld genitale herpes of gordelroos zijn. Maar ook voor het behandelen van een koortslip is dit medicijn mogelijk. Indien uw weerstand zwak is na bijvoorbeeld een orgaantransplantatie, zal men Valaciclovir preventief toedienen, om te voorkomen dat virussen infecties in het lichaam veroorzaken.

Het herpes simplex type 2 virus veroorzaakt genitale herpes. U geraakt besmet met het herpesvirus door onveilig te vrijen (zonder gebruik van een condoom). Het virus kan ook door orale seks overgedragen worden. Vaak is het virus aanwezig in het lichaam zonder symptomen te geven. Ook dan kan u iemand anders besmetten zonder dat u het zelf weet. Het virus zal altijd in uw lichaam blijven.

Het herpes simplex type 1 virus veroorzaakt een koortslip. U kan deze blaasjes ook op uw geslachtsdelen krijgen door orale seks. Ook dit type virus blijft steeds in uw lichaam.

Hoe werkt Valaciclovir?

Dit medicijn bevat de werkende stof valaciclovir. Deze stof wordt door het lichaam omgezet in aciclovir. Deze stof bestrijdt het herpesvirus door DNA-polymerase te stoppen. DNA-polymerase is een enzym dat ervoor zorgt dat het virus verder blijft bestaan. Zonder dit enzym kan het virus niet verder ontwikkelen en kan het immuunsysteem het virus gemakkelijk aanvallen en onderdrukken.

Gebruik

  • neem 2 tabletten per dag in met water
  • een kuur van 1 tot 10 dagen
  • 5 dagen voor genitale herpes
  • 10 dagen bij een eerste uitbraak van genitale herpes

Hoe effectief is dit medicijn?

Dit medicijn is effectief voor het behandelen van virusinfecties. Het wordt voornamelijk gebruikt voor genitale herpes, koortslip en gordelroos.
417 miljoen mensen wereldwijd hebben genitale herpes. Deze aandoening is overdraagbaar door onveilige geslachtsgemeenschap. Valaciclovir kan het virus niet uitschakelen, maar wel tijdelijk onderdrukken en de symptomen beperken. Indien u meer dan 6 keer per jaar last heeft van genitale herpes, kan u Valaciclovir gebruiken om de aandoening te voorkomen. U dient het medicijn dan wel meerdere maanden tot jaren te gebruiken.

Bij gebruik van Valaciclovir kan u volgende klachten ervaren: hoofdpijn, maagdarmklachten, duizelig zijn, misselijkheid, diarree en huiduitslag.

Valaciclovir kopen

Valaciclovir (500mg) kopen doet u hier zonder een recept van uw eigen huisarts. U hoeft dus niet langs uw eigen huisarts en apotheek om dit medicijn in huis te halen. Uw aanvraag wordt echter wel vakkundig gecontroleerd door een aangesloten arts op mogelijke gezondheidsrisico’s. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt er een online recept voor u uitgeschreven en heeft u dit product snel in huis.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Valaciclovir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *