Symbicort

146,45

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Budesonide / formoterol

Beschrijving

Wat is Symbicort?

Symbicort is een 2 in 1-medicijn voor astma. Het is een ontstekingsremmer en een luchtwegverwijder. Symbicort bevat budesonide (bijnierschorshormoon) en formoterol(een beta-2 agonist). U kan Symbicort kopen in een inhalator met 100 microgram budesonide en 6 microgram formoterol. De puffer bevat 60 of 120 dosissen.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Symbicort verlaagt de kans op een astma-aanval en verlicht de symptomen bij een mogelijke aanval. U kan astma krijgen door een chronische ontsteking van de luchtwegen en doordat de luchtwegen overgevoelig reageren op enkele prikkels van buitenaf. Enkele mogelijke prikkels die een aanval kunnen uitlokken: stress, koude temperatuur, pollen, verfgeur, lichamelijke inspanning, rook… Hierdoor krijgt u een astma-aanval. Deze kan u herkennen aan volgende symptomen: moeilijk kunnen ademen, hoesten, een benauwd gevoel hebben en pijn in de luchtwegen.

Hoe werkt Symbicort?

Symbicort heeft 2 werkzame stoffen: budesonide en formoterol. Het lichaam zet een ontstekingsreactie in gang wanneer het in aanraking komt met één van hierboven vermelde prikkels. Deze reactie heeft een astma-aanval tot gevolg.

Budesonide is een bijnierschorshormoon dat deze reactie gaat remmen. Hierdoor verkleint de kans dat er een aanval plaatsvindt. Mocht dit toch gebeuren, dan zal formoterol ervoor zorgen dat de symptomen van de aanval verlichten.

Bij een aanval vernauwen de luchtwegen namelijk, doordat de spieren van de wanden samentrekken. Deze vernauwing zorgt ervoor dat u minder gemakkelijk kan ademhalen. Formoterol laat de spieren ontspannen, de luchtwegen verwijden terug en u kan beter ademhalen. Ook zal er minder slijmproductie zijn, doordat budesonide de aanmaak van slijm remt.

Gebruik

  • Aantal dosissen per dag is afhankelijk of u nog bijkomende inhalatoren gebruikt. Raadpleeg hiervoor de bijsluiter.
  • Draai het rode gedeelte 1 kant op en draai vervolgens in de andere richting.
  • Adem eerst uit, zet de puffer aan uw mond en adem diep in.
  • Adem rustig uit.

Hoe effectief is dit medicijn?

Symbicort is een zeer effectief medicijn, aangezien het zowel de kans op een aanval verkleint als de mogelijke symptomen van een aanval verlicht. Let wel op dat dit medicijn astma niet kan genezen. Voorlopig vond men hier nog geen geneesmiddel voor.

Astma is een veelvoorkomende aandoening. Dit komt omdat astma erfelijk is. Wel 640.000 inwoners van Nederland hebben astma. Onder hen zijn 300.000 kinderen. Meer vrouwen dan mannen hebben astma.

Mogelijke bijwerkingen: hoofdpijn, pijnlijke keel, trillen of schudden, duizelig zijn, blauwe plekken op de huid, verhoogd kaliumgehalte in het bloed…

Symbicort kopen

Als u geen zin, mogelijkheid of tijd heeft om naar uw huisarts te gaan voor een recept voor Symbicort… Dan kunt u hier bij ons veilig en legaal online Symbicort kopen. Het enige wat u hoeft te doen is een online consult invullen waarin u antwoord geeft op uw huidige medische status. Als een aangesloten arts het verantwoord vindt dat u dit medicijn kunt gebruiken, zal deze een online recept voor u uitschrijven. Hierna hebben wij de mogelijkheid om uw bestelling naar het door u opgegeven adres te verzenden.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Symbicort” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *