Symbicort

146,45

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Budesonide / formoterol
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Symbicort?

Symbicort is een 2 in 1-medicijn voor astma. Het is een ontstekingsremmer en een luchtwegverwijder. Symbicort bevat budesonide (bijnierschorshormoon) en formoterol(een beta-2 agonist). U kan Symbicort kopen in een inhalator met 100 microgram budesonide en 6 microgram formoterol. De puffer bevat 60 of 120 dosissen.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Symbicort verlaagt de kans op een astma-aanval en verlicht de symptomen bij een mogelijke aanval. U kan astma krijgen door een chronische ontsteking van de luchtwegen en doordat de luchtwegen overgevoelig reageren op enkele prikkels van buitenaf. Enkele mogelijke prikkels die een aanval kunnen uitlokken: stress, koude temperatuur, pollen, verfgeur, lichamelijke inspanning, rook… Hierdoor krijgt u een astma-aanval. Deze kan u herkennen aan volgende symptomen: moeilijk kunnen ademen, hoesten, een benauwd gevoel hebben en pijn in de luchtwegen.

Hoe werkt Symbicort?

Symbicort heeft 2 werkzame stoffen: budesonide en formoterol. Het lichaam zet een ontstekingsreactie in gang wanneer het in aanraking komt met één van hierboven vermelde prikkels. Deze reactie heeft een astma-aanval tot gevolg.

Budesonide is een bijnierschorshormoon dat deze reactie gaat remmen. Hierdoor verkleint de kans dat er een aanval plaatsvindt. Mocht dit toch gebeuren, dan zal formoterol ervoor zorgen dat de symptomen van de aanval verlichten.

Bij een aanval vernauwen de luchtwegen namelijk, doordat de spieren van de wanden samentrekken. Deze vernauwing zorgt ervoor dat u minder gemakkelijk kan ademhalen. Formoterol laat de spieren ontspannen, de luchtwegen verwijden terug en u kan beter ademhalen. Ook zal er minder slijmproductie zijn, doordat budesonide de aanmaak van slijm remt.

Gebruik

  • Aantal dosissen per dag is afhankelijk of u nog bijkomende inhalatoren gebruikt. Raadpleeg hiervoor de bijsluiter.
  • Draai het rode gedeelte 1 kant op en draai vervolgens in de andere richting.
  • Adem eerst uit, zet de puffer aan uw mond en adem diep in.
  • Adem rustig uit.

Hoe effectief is dit medicijn?

Symbicort is een zeer effectief medicijn, aangezien het zowel de kans op een aanval verkleint als de mogelijke symptomen van een aanval verlicht. Let wel op dat dit medicijn astma niet kan genezen. Voorlopig vond men hier nog geen geneesmiddel voor.

Astma is een veelvoorkomende aandoening. Dit komt omdat astma erfelijk is. Wel 640.000 inwoners van Nederland hebben astma. Onder hen zijn 300.000 kinderen. Meer vrouwen dan mannen hebben astma.

Mogelijke bijwerkingen: hoofdpijn, pijnlijke keel, trillen of schudden, duizelig zijn, blauwe plekken op de huid, verhoogd kaliumgehalte in het bloed…

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Symbicort kopen

Symbicort kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Symbicort? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Symbicort te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Symbicort online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Symbicort bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Symbicort te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Symbicort kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.