Simvastatine

v.a. 44,69

(1 klantbeoordeling)
( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Simvastatine

Wat is Simvastatine?

Simvastatine is een cholesterolremmer, ook wel statine genoemd. Deze remmer gaat de cholesterolproductie van de lever tegen en vermindert de hoeveelheid cholesterol en vet in het bloed. Simvastatine kan u krijgen in tabletten.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan Simvastatine gebruiken indien u te veel cholesterol of cholesterol gecombineerd met vet in uw bloed heeft. Dit medicijn kan ook helpen indien u een verhoogd risico heeft op hart- en vaatproblemen.

Cholesterol is een vette stof die ons lichaam nodig heeft om cellen, gal en hormonen aan te maken. Cholesterol zal vet afbreken en doorheen het ganse lichaam vervoeren. Deze vetten zijn belangrijk voor energie en de bouw van cellen. U kan een te veel aan cholesterol hebben doordat uw lever deze in overmaat produceert of doordat u te veel vetten eet. Indien u te veel cholesterol in uw bloed heeft, kunnen de cholesterol en de overtollige vetten zich samen met de vetten afzetten op de aderwanden. Hierdoor kunnen deze vaten vernauwen of verstopt geraken. U heeft dus meer kans op hart- en vaatproblemen.

Hoe werkt Simvastatine?

Simvastatine verlaagt het cholesterolgehalte en het daarmee samengaand vetgehalte in het bloed.

Tabletten slikt u door met wat water. U neemt de tabletten na het avondeten of voor het slapen gaan in. Dit omdat de lever ’s nachts het meest cholesterol aanmaakt.

Indien het medicijn aanslaat, zal u het waarschijnlijk levenslang moeten gebruiken. Bij dagelijks gebruik, zal u minder risico hebben op hart-en vaatziekten. Pas na 4 tot 6 weken bereikt dit medicijn zijn volledige effect. U kan nagaan of het werkte door een bloedonderzoek te laten doen. Zelf zal u de verbetering echter niet rechtstreeks merken.

Hoe effectief is dit medicijn?

Simvastatine is een zeer effectief medicijn om uw cholsterol te verlagen. Let er op dat u geen grapefruitsap drinkt in combinatie met dit medicijn. Het grapefruit versterkt de werking van Simvastatine, waardoor u meer bijwerkingen kan krijgen. Drink hooguit 1 glas alcohol per dag en drink minstens 2 dagen per week geen alcohol. Gebruik Simvastatine niet indien u zwanger bent of zwanger wil worden. Ook niet indien u borstvoeding geeft.

Tijdens inname kan u, in uitzonderlijke gevallen, volgende bijwerkingen ervaren: maag- en darmklachten, hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, geheugenproblemen, huiduitslag. Ook kan u psychische klachten (depressie) krijgen en kunnen uw ledematen tintelen.

Simvastatine heeft een wisselwerking met verschillende medicijnen. Voornamelijk met medicijnen tegen hiv en kanker.Volgende medicijnen verminderen het effect van Simvastatine: medicijnen tegen epilepsie, dexamethason, rifabutine en sint-janskruid. Andere medicijnen verhogen de bijwerkingen van Simvastatine: erytromycine, claritromycine, fusidinezuur, antibiotica, sommige hart- en vaatmedicijnen, danazol.

Simvastatine kopen

Bij ons kunt u online Simvastatine kopen zonder een eigen recept van uw arts. Ook bij ons is Simvastatine receptplichtig, maar wij bieden u een online service waardoor een bezoek aan uw eigen huisarts wordt uitgesloten. U vult eerst een online consult in met uw medische gegevens en beantwoord een aantal medische vragen. Hierna zal een bij ons aangesloten arts uw consult zorgvuldig controleren. Als er hieruit geen mogelijke risico’s voor u komen om dit medicijn te gebruiken, wordt er een recept voor u uitgeschreven. Daarna zijn wij in de mogelijkheid om uw bestelling snel en zorgvuldig naar het door u opgegeven adres te verzenden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

1 beoordeling voor Simvastatine

 1. Joop V.

  Gezien mijn functie en drukke bestaan in het zakenleven, schrijf ik normaal nooit een review.

  Maar ik wil nu toch graag een uitzondering maken, dit heeft mijn leven op zijn kop gezet!
  Ik bestel hier mijn gebruikelijke medicijn en de volgende dag heb ik het in huis.

  Geen verspilling dus meer aan het aanvragen van herhaalrecepten en ritjes naar de apotheek..
  Een hele uitkomst voor mij, bedankt!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.