Provera

61,69

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Werkzame stof(fen): Medroxyprogesteron
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Provera?

Provera is een medicijn om menstruatieklachten te verlichten of om de menstruatie uit te stellen. U kan het ook gebruiken bij endometriose. Dit middel bevat medroxyprogesteron, een stof met dezelfde werking als het vrouwelijke hormoon: progesteron. U kan Provera kopen in tabletten met 10 mg medroxyprogesteron.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Provera zal uw menstruatieklachten (voorbeeld: veel bloedverlies, hevige pijn) verlichten. U kan Provera ook gebruiken om de menstruatie uit te stellen. Ook bruikbaar bij endometriose (wildgroei van het baarmoederslijmvlies).

Menstruatiepijn ontstaat doordat de baarmoederspieren samentrekken om het baarmoederslijmvlies af te stoten. Het samentrekken van de spieren, laat ook de bloedvaten rondom de baarmoeder samentrekken. Hierbij komt een chemisch stofje: prostaglandine vrij. Deze stof zorgt voor pijn.

Bij endometriose zal het weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies, buiten de baarmoeder groeien. De oorzaak is onbekend. Vermoedelijk zouden de endometriumcellen zich via de lymfevaten verspreiden. Stress en anti-conceptiemiddelen kunnen ook een invloed hebben op het ontstaan.

Hoe werkt Provera?

Provera bevat medroxyprogesteron, een stof die gelijkaardig werkt zoals progesteron. Progesteron zorgt maakt het baarmoederslijmvlies klaar voor innesteling van de eicel. Tijdens de menstruatieperiode is er minder progesteron in het lichaam, waardoor het baarmoederslijmvlies afgescheiden wordt. Als u dan Provera inneemt, zal medroxyprogesteron gelijkaardig als progesteron werken en er dus voor zorgen dat de bloeding minder hevig is en dat u bijkomend ook minder pijn zal hebben.

Gebruik

Verlichten van menstruatiepijn:

  • 5 tot 10 dagen innemen.
  • Start 16 tot 21 dagen na het begin van uw laatste menstruatie.

Endometriose:

  • 3 keer per dag 10 mg gedurende 90 dagen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Provera is effectief om menstruatieklachten te verlichten of om uw menstruatie uit te stellen. Niet elke vrouw heeft menstruatiepijn, sommige vrouwen hebben helemaal geen last. Denk eraan dat u het middel enkele maanden dient te gebruiken om na te gaan of het aanslaat en werkt voor u.

Het is normaal dat uw menstruatie in het begin wat onregelmatig is. Dit betert na verloop van tijd. Indien niet, kan het nodig zijn om een hogere dosering in te nemen.

Mogelijke bijwerkingen: onregelmatig bloedverlies of uitblijven van de menstruatie, maag- en darmklachten, duizelig zijn, misselijk zijn, huidaandoening, acne, jeuk, bruine plekken…), hoofdpijn, stemmingswisselingen, vocht vasthouden in enkels en voeten).

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Provera kopen

Provera kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Provera? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Provera te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Provera online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Provera bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Provera te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Provera kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.