Pravastatine

v.a. 50,95

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Werkzame stof(fen): Pravastatine
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is pravastatine?

Pravastatine is een middel om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en aderverkalking te verminderen. Dit middel bevat de stof pravastatine, een statine dat de werking van het enzym HMG-CoA-reductase remt. U kan pravastatine kopen in tabletten van 10, 20 of 40 mg pravastatine.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om uw cholesterol te verlagen. Ook vermindert het medicijn aderverkalking. Gebruik dit middel indien u een verhoogd cholesterol hebt, hart- en vaatziekten of indien u meer risico heeft om dit te krijgen (diabetes, hoge bloeddruk). Uw cholesterolwaardes kunnen te hoog zijn door uw levensstijl: te weinig beweging, vette voeding, veel alcohol gebruik, veel roken… Deze aandoening kan echter ook erfelijk zijn en staat dan los van uw levensstijl. Te hoge waardes bloedvetten kunnen hart- en vaatziekten veroorzaken. Behandeling van deze aandoening is dus heel belangrijk.

Hoe werkt pravastatine?

De dunne darm neemt cholesterol op uit de voeding. Maar ook het HMG-CoA-reductase enzym in ons lichaam, dat geproduceerd wordt door de lever, zorgt voor de aanmaak van cholesterol in het lichaam. Pravastatineremt de werking van dit enzym. Hierdoor zal er minder cholesterol aangemaakt worden en het risico op hart- en vaatziektenverkleinen.

Gebruik

  • Inname: ’s avonds, dan werkt het medicijn het best.
  • Start: 1 tablet per dag.

Hoe effectief is dit medicijn?

Pravastatine is effectief om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Na 1 tot 4 weken dit middel te gebruiken, zal de verandering van bloedvetten meetbaar zijn in het bloed.

Belangrijk: probeer eerst om uw levensstijl aan te passen. Beweeg voldoende en volg een aangepast dieet (minder vette voeding, alcohol en roken). Indien dit niet of onvoldoende helpt, kan u pravastatine gebruiken.

Dagelijks gebruik is belangrijk. Indien u pravastatine namelijk elke dag gebruikt, heeft u minder kans om een hartinfarct of een beroerte te krijgen.

Mogelijke bijwerkingen bij aanvang: maag- en darmklachten, hoofdpijn, duizelig zijn, vermoeid zijn en slapeloosheid. Ook spierpijn is mogelijk. Deze bijwerkingen verminderen na enkele dagen.

Gebruik pravastatine niet indien u zwanger bent.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Pravastatine kopen

Pravastatine kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Pravastatine? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Pravastatine te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Pravastatine online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Pravastatine bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Pravastatine te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Pravastatine kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.