Pravastatine

v.a. 50,95

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Pravastatine

Wat is pravastatine?

Pravastatine is een middel om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en aderverkalking te verminderen. Dit middel bevat de stof pravastatine, een statine dat de werking van het enzym HMG-CoA-reductase remt.U kan pravastatine kopen in tabletten van 10, 20 of 40 mg pravastatine.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om uw cholesterol te verlagen. Ook vermindert het medicijn aderverkalking. Gebruik dit middel indien u een verhoogd cholesterol hebt, hart- en vaatziekten of indien u meer risico heeft om dit te krijgen (diabetes, hoge bloeddruk). Uw cholesterolwaardes kunnen te hoog zijn door uw levensstijl: te weinig beweging, vette voeding, veel alcohol gebruik, veel roken… Deze aandoening kan echter ook erfelijk zijn en staat dan los van uw levensstijl. Te hoge waardes bloedvetten kunnen hart- en vaatziekten veroorzaken. Behandeling van deze aandoening is dus heel belangrijk.

Hoe werkt pravastatine?

De dunne darm neemt cholesterol op uit de voeding. Maar ook het HMG-CoA-reductase enzym in ons lichaam, dat geproduceerd wordt door de lever, zorgt voor de aanmaak van cholesterol in het lichaam. Pravastatineremt de werking van dit enzym. Hierdoor zal er minder cholesterol aangemaakt worden en het risico op hart- en vaatziektenverkleinen.

Gebruik

  • Inname: ’s avonds, dan werkt het medicijn het best.
  • Start: 1 tablet per dag.

Hoe effectief is dit medicijn?

Pravastatine is effectief om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Na 1 tot 4 weken dit middel te gebruiken, zal de verandering van bloedvetten meetbaar zijn in het bloed.

Belangrijk: probeer eerst om uw levensstijl aan te passen. Beweeg voldoende en volg een aangepast dieet (minder vette voeding, alcohol en roken). Indien dit niet of onvoldoende helpt, kan u pravastatine gebruiken.

Dagelijks gebruik is belangrijk. Indien u pravastatine namelijk elke dag gebruikt, heeft u minder kans om een hartinfarct of een beroerte te krijgen.

Mogelijke bijwerkingen bij aanvang: maag- en darmklachten, hoofdpijn, duizelig zijn, vermoeid zijn en slapeloosheid. Ook spierpijn is mogelijk. Deze bijwerkingen verminderen na enkele dagen.

Gebruik pravastatine niet indien u zwanger bent.

Pravastatine kopen

U wilt graag online pravastatine kopen? Dat kan hier zonder recept! U hoeft dus niet langs uw eigen huisarts en apotheek om dit medicijn in huis te halen. U hoeft alleen een zorgvuldig opgesteld online consult in te vullen. Deze zal worden beoordeeld door een aangesloten arts. Na goedkeuring zal de arts een online recept voor u uitschrijven. Hierdoor zijn wij in staat om uw bestelling snel en zorgvuldig naar het door u opgegeven adres te verzenden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pravastatine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.