Pantoprazol

13,50

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Pantoprazol

Beschrijving

Wat is Pantoprazol?

Pantoprazol is een middel om maagzuur te verminderen bij bijvoorbeeld brandend maagzuur of maag- en darmzweren. U kan Pantoprazol kopen in dosissen van 20 mg, hier verkrijgbaar, en 40 mg, enkel verkrijgbaar met een doktersvoorschrift.

Waar wordt Pantoprazol voor gebruikt?

Pantoprazol wordt gebruikt om maagzuur te verminderen bij enkele maagproblemen. Zo kan u bijvoorbeeld last hebben van brandend maagzuur. U heeft dan een brandend gevoel in de borst, onaangename smaak in de mond en soms zelfs slikproblemen. Er stroomt maagzuur vanuit de maag terug naar de slokdarm. Dit kan komen doordat de slokdarmsluitspier niet goed werkt, of door druk in de maag. Pantoprazol zal de hoeveelheid maagzuur verminderen, waardoor u ook minder oprispingen zal hebben. Verder kan u dit middel nemen bij maag- en darmzweren. U heeft vaak last van een zeurende pijn in de bovenbuik, voornamelijk ’s nachts of vlak na de maaltijd. Dit komt doordat het slijmvlies van de maag beschadigd is en maagzuur de maagwand kan aantasten. Ook in dit geval kan u Pantoprazol innemen om de hoeveelheid maagzuur te verminderen. Als laatste kan dit middel helpen bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Een zeldzame aandoening waarbij de maag overtollig maagzuur aanmaakt.

Hoe werkt Pantoprazol?

Pantoprazol vermindert maagzuur om u, in geval van reflux, minder oprispingen te laten hebben. Bij maagzweren is het maagslijmvlies aangetast. Pantoprazol vermindert de hoeveelheid maagzuur, waardoor het maagslijmvlies tijd heeft om te herstellen. U zal binnen enkele dagen minder last hebben. Het volledig genezen van een maagzweer kan echter 4 à 8 weken duren. Neem Pantoprazol in zolang als nodig. Soms dient u dit middel langdurig te gebruiken om te voorkomen dat de maagproblemen terugkomen. Overleg dit steeds met uw arts.

Inname
Neem de tabletten heel in met wat water, zonder te kauwen.

Hoe effectief is Pantoprazol?

Pantoprazol  is effectief om maagproblemen te verlichten. Dit middel zal de hoeveelheid maagzuur verminderen, waardoor u minder last heeft van brandend maagzuur en maag- en darmzweren sneller genezen. Na enkele dagen merkt u effect.  Weet wel dat het effectief genezen van een maagzweer tot 4 à 8 weken kan duren. Gebruik dit medicijn enkel voor de voorgeschreven periode. Let op: dit middel heeft veel wisselwerkingen met andere medicijnen. Indien u dit middel zonder voorschrift koopt, ga dan steeds na bij uw arts of u dit middel kan gebruiken in combinatie met eventuele andere medicatie.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pantoprazol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *