Omeprazol

v.a. 58,45

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Omeprazol

Beschrijving

Wat is Omeprazol?

Omeprazol is een maagzuurremmer (protonpompremmer). Deze remmer zorgt voor minder aanmaak van maagzuur. Omeprazol bestaat in capsules en tabletten.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Omeprazol wordt voorgeschreven indien u maagklachten (bijvoorbeeld brandend zuur) en of maag- en darmzweren heeft. Ook bij het syndroom van Zollinger-Ellison, kan u het medicijn gebruiken. Daarnaast kan u Omeprazol gebruiken als maagbeschermer in combinatie met ontstekingsremmende pijnstillers en bijnierschorshormonen.

Hoe werkt dit medicijn?

De duur van de kuur bepaalt de arts. Een maag- of darmzweer kan in 4 tot 8 weken genezen. De arts kan de kuur echter verlengen om te voorkomen dat de zweer terugkomt. Bij het syndroom van Zollinger-Ellison schrijft de arts meestal een heel lange kuur voor. Neem tabletten en capsules op volgende manier in:

Tabletten: neem de tabletten in zonder te kauwen. Indien dit niet lukt, kan je het tablet oplossen in water. Het tablet zal dan in kleine korrels uiteen vallen. Het is belangrijk om alle korrels op te drinken.

Capsules: neem ook de capsules in zonder te kauwen. Lukt dit niet? Maak de capsule dan open en neem de korrels in met wat water, yoghurt of vruchtensap. Bijt de korrels zeker niet stuk. Zo gaat de beschermende laag kapot en zal het medicijn al in de maag vrijkomen in plaats van in de darmen. Dit is minder effectief.

Het tijdstip van inname kan u zelf kiezen. Toch is het aan te raden dat u een vast moment kiest, om te voorkomen dat u een dosis vergeet. Neemt u het medicijn 1 maal per dag, dan neemt u het bij voorkeur ‘s ochtends in. Indien u het 2 maal per dag neemt, neem het dan ‘s ochtends en ‘s avonds in.

Hoe effectief is dit medicijn?

Dit medicijn is zeer effectief om maagzuur te verhelpen. Echt kunt u bij gebruik van dit medicijn maag- en darmklachten ervaren, zoals diarree, bijkpijn… Ook kan u hoofdpijn krijgen. In uitzonderlijke gevallen kan u duizelig worden, zweten, jeuk krijgen, kortademig worden of psychische klachten (depressie, verwardheid…) ervaren. Ook kan u oorsuizen krijgen of wazig zien.

U kan het medicijn gebruiken indien u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft.

Gebruik het niet bij ernstige levercirrose en in combinatie met alcohol. Omeprazol heeft een wisselwerking met andere medicijnen.

Gebruik het medicijn niet in combinatie met volgende medicijnen: Clopidogrel, antistollingsmiddelen (acenocoumarol en fenprocoumon), sint-janskruid, Clozapine, Ulipristal (morning-afterpil). Ook niet gebruiken in combinatie met Itraconazol-tabletten, posaconazol-drank, Ketoconazol-tabletten, Fenytoïne (epilepsiemedicijn), Cefuroxim (antibioticum), Rifampicine.

Ook volgende medicijnen die bij kanker gebruikt worden, kunnen versterkt worden of teniet gedaan worden door Omeprazol: Methotrexaat, Bosutinib, Ceritinib, Dasatinib, Erlotinib, Pazopanib… Bekijk de bijsluiter voor een volledige lijst.

Omeprazol kopen

Bij ons kunt u veilig en legaal online Omeprazol kopen (10mg/20mg/40mg) zonder hiervoor een recept nodig te hebben. Het hele proces van een bezoek aan uw huisarts wordt namelijk vervangen door een online consult waarin u antwoord geeft op (medische) vragen. Dit consult wordt nagekeken door een aangesloten arts en zal hierna een recept voor u uitschrijven. Zodra het recept is uitgeschreven, kunnen wij uw bestelling veilig en snel naar u toesturen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Omeprazol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *