Mercilon

v.a. 55,19

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Ethinylestradiol / ​desogestrel
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Mercilon?

Mercilon is een anticonceptiepil met volgende kunstmatige hormonen: desogestrel en ethinylestradiol. Deze hebben dezelfde werking als oestrogeen en progesteron. Een pil bevat 150 mg desogestrel en 20 mg ethinylestradiol.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt deze anticonceptiepil om uzelf te beschermen tegen ongewenste zwangerschap. Deze pil bevat dezelfde kunstmatige hormonen als Marvelon, maar in een lagere dosering. Mercilon is hierdoor geschikt voor personen die gevoeliger zijn aan bijwerkingen.

Hoe werkt Mercilon?

De kunstmatige hormonen desogestrel en ethinylestradiol fungeren hetzelfde als de lichaamseigen hormonen progesteron en oestrogeen. Progesteron reguleert de ovulatie en oestrogeen regelt de afscheiding van het baarmoederslijmvlies. Doordat deze hormonen in het lichaam aanwezig zijn, denkt het lichaam dat de eisprong reeds plaatsvond en zal het geen rijpe eicel afstoten. Ook zal het baarmoederslijmvlies niet dikker worden om een eicel te laten innestelen. De kunstmatige hormonen maken de slijmprop rond de cervix ook dikker. Zo zal een spermacel niet gemakkelijk kunnen binnendringen.

Gebruik

Neem de pil 21 dagen (tot het einde van de strip) en stop vervolgens 7 dagen met het nemen van de pil. Dit is uw pilvrije week. In deze week zal u een ontstekingsbloeding krijgen. Na deze week, start u met een nieuwe strip. Het is heel belangrijk om de pil steeds op een vast tijdstip te nemen, zodat u zeker geen dosis vergeet.

Hoe effectief is dit medicijn?

Mercilon beschermt effectief tegen zwangerschap bij correct en stipt innemen van de pil. Dit voor 99 %. U kan, indien gewenst, de pil combineren met een condoom.

De hormonen in deze pil verdikken het slijm rond de cervix, waardoor spermacellen minder goed kunnen binnendringen. Dit vermindert de kans op zwangerschap nog meer.

Let op: bij diarree of overgeven binnen de 4 uur na inname van de pil, is het mogelijk dat de pil geen volledige bescherming tegen zwangerschap meer biedt. Dit is afhankelijk van in welke week dit gebeurt. Raadpleeg de bijsluiter om te kijken welke stappen u moet ondernemen.

Bij gebruik van deze pil kan u migraine en hoofdpijn krijgen, uw borsten worden gevoeliger, u kan uitslag en een verminderd libido krijgen . Ook maagklachten, misselijkheid en onregelmatige vaginale afscheiding zijn mogelijk. Contacteer bij volgende bijwerkingen meteen een arts: allergische reactie (gezicht en lippen zwellen), bloedstolsel (opgezwollen been), symptomen van borstkanker (pijnlijke borst, knobbeltje in borst, veranderen van tepel).

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Mercilon kopen

Mercilon kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Mercilon? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Mercilon te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Mercilon online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Mercilon bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Mercilon te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Mercilon kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.