Lipitor

v.a. 70,19

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Atorvastatine

Wat is Lipitor?

Lipitor is een statine, een cholesterolremmer. Atorvastatine, het actieve bestanddeel van Lipitor, zal een te hoge cholesterolwaarde verlagen. U kan tabletten van 10, 20, 40 en 80 mg kopen. Ook kauwtabletten van 10 en 20 mg.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan Lipitor gebruiken om het cholesterolgehalte in uw lichaam te verlagen. Cholesterol is een vet dat celweefsels aanmaakt in het lichaam. Deze vetten worden door de dunne darm uit de voeding gehaald. Daarnaast produceert ook de lever cholesterol. Indien er te veel cholesterol in het bloed is, kunnen de vetten zich ophopen en de bloedvaten vernauwen. Zo ontwikkelen zich hart- en vaatziekten. Ook kan u ademhalingsmoeilijkheden krijgen. Te veel cholesterol kan veroorzaakt worden door te vettig eten, veel alcoholgebruik en roken. Ook onvoldoende lichaamsbeweging speelt een rol. Een te hoog cholesterol is erfelijk en kan ook een gevolg zijn van diabetes.

Hoe werkt Lipitor?

De lever maakt cholesterol in met het HMG-CoA-reductase enzym. Atorvastatine gaat de functie van dit enzym tegen. Zo produceert de lever minder cholesterol. Hierdoor wordt er minder cholesterol door het lichaam vervoerd en kan het zich niet ophopen in de bloedvaten. U heeft dus minder risico op hart- en vaatziekten.

Gebruik

U kan kiezen tussen gewone tabletten, die neemt u met water in, of kauwtabletten. Deze hoeft u niet in 1 keer door te slikken en hier mag u op bijten. Neem 1 dosis per dag in. Maximaal 80 mg.

Hoe effectief is dit medicijn?

Iedereen die veel verzadigde vetten eet, rookt en veel alcohol drinkt, gecombineerd met weinig lichaamsbeweging, kan een verhoogde cholesterolwaarde hebben. U kan proberen uw levensstijl aan te passen: een aangepast dieet en meer beweging. Indien uw cholesterolwaarde niet verlaagt, kan u Lipitor gebruiken. Een combinatie van gebruik van dit medicijn en voldoende lichaamsbeweging en een aangepast dieet, verhoogt de effectiviteit. Zo verkleint u ook de kans op hart- en vaatziekten en ademhalingsproblemen.
Laat regelmatig uw cholesterolgehalte controleren. Zo kan u nagaan of het middel werkt voor u.

Bij gebruik van Lipitor kan u volgende bijwerkingen krijgen: diarree, zichtverlies, hoofdpijn, spierpijn, bloedneus, neusontsteking… Zelden kan u een slapeloosheid ervaren, duizelig zijn, een verlaagde bloedsuikerspiegel hebben, pancreatitis of hepatitis krijgen.

Gebruik dit middel niet samen met andere cholesterolremmers, anti-schimmelmiddelen, orale anticonceptiemodellen… Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst. Drink geen alcohol en grapefruitsap. Deze werken dit medicijn tegen. Alcohol kan daarenboven ook zorgen voor te veel cholesterol in het bloed.

Lipitor kopen

Bij ons kunt u veilig, betrouwbaar en ook nog eens snel Lipitor kopen (10mg/20mg/40mg/80mg). We bieden een legale manier van online medicijnen bestellen. Een aangesloten arts bij onze service beoordeeld uw aanvraag. Mits er geen gezondheidsrisico’s voor u zijn voor het gebruik van Lipitor, wordt dit medicijn voor u uitgeschreven. Wij zijn hierna in staat om dit medicijn snel bij u thuis (of op een andere locatie) te bezorgen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lipitor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.