Hoestdrank met Codeïne

10,23

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Categorie:

Wat is hoestdrank met Codeïne?

Codeïne hoestdrank helpt om een kriebelhoest, droge hoest te verlichten. De werkzame stof codeïne zal de hoestprikkel remmen en zo de hoest doen verminderen. Er zijn verschillende codeïne hoestdranken op de markt, waaronder de ‘Natterman Bronchicum Extra Sterk 200ML’.

Waar wordt hoestdrank met Codeïne voor gebruikt?

De keel en longen kunnen geïrriteerd geraken door bijvoorbeeld een verkoudheid (zonder slijm) of een rokerige omgeving. De hersenen zullen een signaal geven om te hoesten. Hierdoor kan u last krijgen van een droge, kriebelhoest. Deze hoest kan u ’s nachts storen en uw nachtrust belemmeren. U kan een hoestdrank met codeïne gebruiken om het aanhoudende hoesten te stoppen.

Hoe werkt hoestdrank met Codeïne?

Codeïne vermindert de neiging tot hoesten en zal de hoestprikkel dus remmen. U zal minder hoesten en de aanhoudende kriebelhoest zal stilaan verdwijnen. Bij sommige hoestdranken wordt naast codeïne ook kruiden toegevoegd voor een verzachtende werking. Lees de bijsluiter voor de juiste dosering. Deze verschilt per leeftijd.

Inname
Neem de drank in met bijgeleverd maatbekertje met deelstrepen. Zo kan u de juiste hoeveelheid steeds nauwkeurig afmeten.

Hoe effectief is hoestdrank met Codeïne?

Een codeine hoestdrank werkt enkel effectief bij een droge, kriebelhoest. Neem deze drank niet in bij een slijmhoest. Een kriebelhoest is hier namelijk nodig om het slijm op te hoesten. Indien u last heeft van een kriebelhoest, probeert u eerst uitlokkende factoren (roken, rokerige omgeving, keelschrapen) te verminderen. Indien de hoest niet vermindert, kan u Codeïne proberen. Neem dit middel zolang u last heeft van een kriebelhoest. Niet langer dan 3 dagen. Indien u na 2 weken nog steeds hoest, gaat u naar de dokter.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult