Fluvastatine

v.a. 55,19

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Fluvastatine

Wat is Fluvastatine?

Fluvastatine verlaagt het cholesterolgehalte in uw bloed. Dit is nodig om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. U kan dit middel kopen in tabletten met verschillende dosissen: 20, 40 en 80 mg fluvastatine.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Dit medicijn wordt gebruikt om het cholesterol in het bloed te verlagen. Cholesterol heeft een positieve werking in het lichaam. Het ondersteunt het lichaam namelijk bij de aanmaak van gezond celweefsel. Een teveel aan cholesterol is echter niet goed en kan hart- en vaatziekten veroorzaken. De aderen kunnen vernauwen doordat cholesterol zich ophoopt en dit levert een sterke druk op de wanden van de bloedvaten. Te hoge cholesterolwaardes komen vaak bij diabetespatiënten en mensen met een te hoge bloeddruk voor.
Mensen met een ongezonde levensstijl: veel roken, alcohol drinken, vettig eten en weinig lichaamsbeweging, hebben meer risico om een te hoog cholesterol te hebben. Als laatste is de aandoening erfelijk en kan u deze erven.

Hoe werkt Fluvastatine?

Cholesterol komt op twee manieren in ons lichaam terecht. Ons lichaam zal de stof uit de voeding opnemen via de dunne darm. Ook de lever zal deze stof produceren dankzij het HMG-CoA-reductase enzym. Fluvastatine zal de werking van dit enzym tegengaan, waardoor er minder cholesterol in het bloed komt. Zo zal de kans op hart- en vaatziekten ook verminderen.

Gebruik

  • 1 of 2 tabletten per dag.
  • Startdosering is meestal een pil van 20 mg.
  • Indien u 1 pil neemt, neem deze dan ’s avonds in. 2 pillen neemt u ’s ochtends en ’s avonds 1 pil.

Hoe effectief is dit medicijn?

Fluvastatine is effectief voor het behandelen van een te hoog cholesterolgehalte in het bloed. Dit middel zal de cholesterolwaardes verlagen en zo de kans op bijkomende hart- en vaatziekten verkleinen.
Ga na 4 weken gebruik na of dit middel aanslaat. Indien nodig kan de dosering aangepast worden.
Belangrijk: wijzig eerst uw levensstijl, voordat u medicatie gaat gebruiken. Volg een dieet zonder vette voeding, minder alcohol en roken. Beweeg ook voldoende. Indien dit niet werkt, kan u overgaan op medicatie zoals Fluvastatine.

Mogelijke bijwerkingen: maagpijn, duizeligheid, hoofdpijn, slapeloosheid, tintelend gevoel in de ledematen, koorts… Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst.

Fluvastatine kopen

Gemakkelijk en veilig online Fluvastatine kopen zonder een eigen recept? Bij ons is het mogelijk om dit medicijn legaal online te bestellen. U hoeft dus niet langs uw huisarts en apotheek om dit medicijn in huis te halen. Een online consult met een aangesloten arts vervangt het bezoek aan uw eigen huisarts. Zodra de aangesloten arts uw consult goedkeurt, zal er een recept voor u worden uitgeschreven. Hierna zijn wij in staat om uw bestelling naar het door u opgegeven adres te verzenden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fluvastatine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.