Fluconazol

v.a. 50,95

(1 klantbeoordeling)
( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Fluconazol

Beschrijving

Wat is Fluconazol?

Fluconazol is een antischimmelmiddel om gisten en schimmels te behandelen. Dit is de generieke variant van het door Teva gemaakte Diflucan.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan Fluconazol gebruiken bij schimmel-en gistinfecties van organen, huid, nagels en slijmvliezen. Ook bij infecties van mond en slokdarm (spruw) kan je dit medicijn inzetten. Het helpt ook tegen een huidinfectie met de Leishmania-parasiet. Andere infecties van de huid kunnen zijn: voetschimmel, ringworm en pityriasis versicolor.

Hoe werkt Fluconazol?

Door dit medicijn zal er geen ergosterol meer worden aangemaakt in de celwanden van de schimmels. Ergesterol is namelijk nodig voor het behoud van de celwanden en zonder deze stof zullen de schimmels leeglopen en afsterven.

U kan het medicijn in capsules innemen met wat water. Indien dit moeilijk gaat, kan u ze innemen met wat yoghurt of vla. De siroop schudt u eerst goed voor gebruik en meet deze vervolgens of met de maatbeker of bijgevoegde meetspuit. Soms hoeft u niet dagelijks een dosis te slikken, maar slechts 1 of 3 keer per week.

Hoe lang u het medicijn moet innemen, is afhankelijk van uw aandoening. Hieronder een overzicht van de duur van de kuur per aandoening. Maak een kuur zeker af!

  • Candida-gistinfectie van vagina of eikel: 1 keer 1 capsule, soms 3 dagen later nog 1.
  • Schimmelinfectie van de huid: 2 tot 6 weken.
  • Schimmelnagel: 3 tot 12 maanden.
  • Schimmelinfectie van organen: enkele weken tot maanden.
  • Spruw: 1 tot 4 weken.
  • Leishmania-parasiet: ongeveer 6 weken.
  • Pityriasis versicolor: 2 tot 4 weken.

Hoe effectief is dit medicijn?

Het is belangrijk om een kuur volledig uit te nemen. Indien u vroeger stopt, bestaat de kans dat er nog levende gisten en schimmels overblijven. Ook al voelt u zich beter en heeft u geen klachten meer. Want als u de kuur volledig afmaakt is fluconazol zeer effectief in het behandelen van schimmel- en gistinfecties.

Bij gebruik van dit medicijn kan u maag-en darmklachten ervaren, hoofdpijn en huiduitslag (jeuk, roodheid) krijgen. In uitzonderlijke gevallen kan u zich slaperig voelen, uw haar uitvallen, een droge mond krijgen en . U kan ook een leveraandoening krijgen en een verminderde aanmaak van rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes. U kan koorts krijgen en beven en trillen. Ook is het mogelijk dat u een tintelend gevoel in handen en voeten ervaart.

Combineer Fluconazol niet met medicijnen voor antistolling, tuberculose, hiv, hartklachten, epilepsie en hepatitis C. Ook een combinatie met alprazolam, darifenacine, tofacitinib, midazolam en vincristine is niet aan te raden. Deze lijst is niet volledig en kan nog verder aangevuld worden.

U kan het medicijn zonder problemen gebruiken in combinatie met alcohol drinken en autorijden. Gebruik het echter niet langdurig indien u borstvoeding geeft of zwanger bent. Een eenmalige dosis is toegestaan en niet schadelijk.

Fluconazol kopen

Als u zelf weet dat u last heet van schimmel- of gistinfecties dan wilt u daar zo snel mogelijk vanaf! Het kan soms even lastig zijn om tijd te vinden om naar uw huisarts en apotheek te gaan. Daarom hebben wij een uiterst gemakkelijke dienst welk Fluconazol kopen online mogelijk maakt. Veilig, betrouwbaar en snel!

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

1 beoordeling voor Fluconazol

  1. Ingrid

    Ik ben zowel tevreden over het product als over de levering! Mochten de klachten ooit nog terugkomen bestel ik hier weer.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *