Famciclovir

v.a. 151,69

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Famciclovir

Beschrijving

Wat is Famciclovir?

Famciclovir is een virusremmend middel om koortslip en gordelroos mee te behandelen. Famciclovir is de werkzame stof in het medicijn. U kan dit middel krijgen in tabletten van 125, 250 en 500 mg.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om virusinfecties mee te behandelen. U kan de symptomen van koortslip en gordelroos bestrijden. Dit medicijn is echter niet in staat om het virus zelf te vernietigen.

Koortslip ontstaan door het herpesvirus. Dit virus kan u overdragen op andere mensen. U kan drager zijn zonder dat u het weet, zonder dat het virus effectief uitbreekt. Een uitbraak gebeurt meestal in periodes waarin uw immuunsysteem verzwakt is. Dit kan bij ziekte, vermoeidheid of stress.

Gordelroos krijgt u door besmetting met het varicella-zostervirus. Het zorgt voor bandvormige huiduitslag die erg jeukt en pijn kan doen.

Hoe werkt Famciclovir?

De werkzame stof in dit medicijn is famciclovir. Deze stof wordt in het lichaam omgezet in de biologische stof penciclovir. De viruscellen produceren een enzym om zichzelf in stand te kunnen houden en te vermenigvuldigen. Penciclovir zal de werking van dit enzym remmen, waardoor het de cellen niet verder kunnen groeien. Nu zal het immuunsysteem het virus sneller kunnen (tijdelijk) onderdrukken.

Gebruik

De tabletten van 125 mg neemt u 3 keer per dag 2 dosissen. Van de tabletten met 250 mg famciclovir, neemt u 1 keer per dag 2 tabletten. Indien er zich nieuwe blaasjes vormen of ze blijven aanhouden, kan u de kuur met 5 dagen verlengen. De hoogste dosis van 500 mg dient u enkel te gebruiken indien uw immuunsysteem algemeen verzwakt is.

Hoe effectief is dit medicijn?

Famciclovir is effectief voor het behandelen van de symptomen van koortslip en gordelroos. Het medicijn kan het virus zelf niet uitschakelen, maar helpt het immuunsysteem om het virus tijdelijk te onderdrukken. Famciclovir zal er ook voor zorgen dat de symptomen bij een volgende doorbraak minder ernstig zullen zijn.

Denk eraan dat u, indien u ouder bent dan 60, meer kans heeft om gordelroos te ontwikkelen. Wees hier dus alert voor. Denk er ook aan om bij de eerste symptomen de tabletten in te nemen. Bij een koortslip zal u de lip waarschijnlijk eerst voelen tintelen.

Mogelijke bijwerkingen: jeuk, uitslag, misselijk zijn, hoofdpijn, overgeven, duizelig zijn , verwardheid, slapeloosheid en hallucinaties.

U kan alcohol blijven drinken, maar gebruik dit medicijn niet indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Famciclovir kopen

Hier kunt u Famciclovir kopen zonder recept. Dit allemaal op een legale, veilige en betrouwbare manier! Door middel van een (online) consult met een aangesloten arts, zal er worden beoordeeld of dit medicijn geschikt voor u is om te gebruiken. Als dit het geval is en er zijn geen gezondheidsrisico’s voor u om dit medicijn te gebruiken, dan zullen wij dit medicijn met 24-uurs levering en track- & trace code naar u verzenden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Famciclovir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *