Famciclovir

v.a. 151,69

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Famciclovir
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Famciclovir?

Famciclovir is een virusremmend middel om koortslip en gordelroos mee te behandelen. Famciclovir is de werkzame stof in het medicijn. U kan dit middel krijgen in tabletten van 125, 250 en 500 mg.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt dit medicijn om virusinfecties mee te behandelen. U kan de symptomen van koortslip en gordelroos bestrijden. Dit medicijn is echter niet in staat om het virus zelf te vernietigen.

Koortslip ontstaan door het herpesvirus. Dit virus kan u overdragen op andere mensen. U kan drager zijn zonder dat u het weet, zonder dat het virus effectief uitbreekt. Een uitbraak gebeurt meestal in periodes waarin uw immuunsysteem verzwakt is. Dit kan bij ziekte, vermoeidheid of stress.

Gordelroos krijgt u door besmetting met het varicella-zostervirus. Het zorgt voor bandvormige huiduitslag die erg jeukt en pijn kan doen.

Hoe werkt Famciclovir?

De werkzame stof in dit medicijn is famciclovir. Deze stof wordt in het lichaam omgezet in de biologische stof penciclovir. De viruscellen produceren een enzym om zichzelf in stand te kunnen houden en te vermenigvuldigen. Penciclovir zal de werking van dit enzym remmen, waardoor het de cellen niet verder kunnen groeien. Nu zal het immuunsysteem het virus sneller kunnen (tijdelijk) onderdrukken.

Gebruik

De tabletten van 125 mg neemt u 3 keer per dag 2 dosissen. Van de tabletten met 250 mg famciclovir, neemt u 1 keer per dag 2 tabletten. Indien er zich nieuwe blaasjes vormen of ze blijven aanhouden, kan u de kuur met 5 dagen verlengen. De hoogste dosis van 500 mg dient u enkel te gebruiken indien uw immuunsysteem algemeen verzwakt is.

Hoe effectief is dit medicijn?

Famciclovir is effectief voor het behandelen van de symptomen van koortslip en gordelroos. Het medicijn kan het virus zelf niet uitschakelen, maar helpt het immuunsysteem om het virus tijdelijk te onderdrukken. Famciclovir zal er ook voor zorgen dat de symptomen bij een volgende doorbraak minder ernstig zullen zijn.

Denk eraan dat u, indien u ouder bent dan 60, meer kans heeft om gordelroos te ontwikkelen. Wees hier dus alert voor. Denk er ook aan om bij de eerste symptomen de tabletten in te nemen. Bij een koortslip zal u de lip waarschijnlijk eerst voelen tintelen.

Mogelijke bijwerkingen: jeuk, uitslag, misselijk zijn, hoofdpijn, overgeven, duizelig zijn , verwardheid, slapeloosheid en hallucinaties.

U kan alcohol blijven drinken, maar gebruik dit medicijn niet indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Famciclovir kopen

Famciclovir kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Famciclovir? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Famciclovir te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Famciclovir online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Famciclovir bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Famciclovir te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Famciclovir kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.