Ezetrol

100,79

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Wat is Ezetrol?

Ezetrol is een cholesterolabsorptieremmer met de stof ezetimibe. Verkrijgbaar in tabletten van 10 mg. Dit medicijn kan u dus helpen om een hoog cholesterol te verlagen.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Ezetrol is een middel om het teveel aan cholesterol in het bloed te verlagen.
Ons lichaam maakt cholesterol aan in de lever en haalt cholesterol uit de voeding in de dunne darm. Indien er te veel cholesterol in het bloed komt, kan dit ophopen en zo kunnen bloedvaten dichtslibben. Dit zorgt voor hart- en vaatziekten, ademhalingsmoeilijkheden en vergoot ook de kans op een beroerte. U kan te veel cholesterol krijgen door vaak vettig te eten, veel alcohol te drinken en te roken. U kan de aandoening ook overerven. Indien u diabetes heeft, heeft u meer kans op verhoogde cholesterolwaardes.

Hoe werkt Ezetrol?

Ezetimibe is een cholesterolabsorptieremmer. Deze stof zal dus voorkomen dat de dunne darm cholesterol absorbeert. Cholesterol wordt vanuit de galblaas naar de dunne darm gebracht. Hierbij nemen de bloedvaten cholesterol op. Ook op dit moment zal ezetimibe de absorptie tegengaan. Zo komt er minder cholesterol in de bloedbaan en kan het minder ophopen en tot verstopping van de bloedvaten lijden.

Gebruik

Neem per dag 1 tablet op een vast tijdstip. Zo zal u niet snel een dosis vergeten. Indien u dit medicijn combineert met een statine, mag u dit middel pas 4 uur na de inname van het statine innemen. Omgekeerd mag u een statine 2 uur na inname van het Ezetrol nemen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Ezetrol is een effectief medicijn om een hoog cholesterol te verlagen. U kan dit middel alleen gebruiken of in combinatie met een statide. Statides remmen de aanmaak van cholesterol. Veel mensen kunnen verhoogde cholesterolwaarden krijgen. U kan het overerven of ook diabeten krijgen er vaak mee te kampen. Indien u minder gezond leeft: vettige voeding, veel alcohol en roken, heeft u meer kans op ontwikkelen van deze aandoening. Iets meer mannen dan vrouwen krijgen de aandoening.

Een eerste advies is dus om uw voeding aan te passen, te stoppen met roken en alcoholgebruik te beperken. Ook is het goed om meer lichaamsbeweging te hebben. Indien al deze zaken onvoldoende helpen, kan u dit middel proberen. Een combinatie van beide: aanpassen van de leefstijl en gebruik van Ezetrol, zorgt voor een meest effectief resultaat.

U kan volgende bijwerkingen krijgen bij gebruik van Ezetrol: maagpijn, vermoeidheid, diarree, hoesten, opvliegers, nekpijn, misselijkheid, gewrichtspijn…
Probeer om zo weinig mogelijk alcohol te drinken. Alcohol stimuleert echter de aanmaak van cholesterol.

Ezetrol kopen

Bij ons kunt u Ezetrol kopen zonder een eigen recept van uw huisarts nodig te hebben. Wij zorgen voor een online consult met een aangesloten arts, welk een recept voor u uit zal schrijven. Hierdoor hoeft u dus niet naar uw eigen huisarts en apotheek om dit medicijn veilig en snel in huis te halen!

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ezetrol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.