Evra pleister

v.a. 76,45

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Ethinylestradiol /​ norelgestromine
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Evra pleister?

De in Nederland verkrijgbare Evra pleister is een recent ontwikkelde manier van anticonceptie. De pleister wordt wekelijks vernieuwd en is een goed alternatief voor vrouwen die niet dagelijks aan hun anticonceptie moeten denken. Wat ze wél willen is zelf hun menstruatie onder controle houden. Anticonceptiepleisters zijn opvallend dun, soepel, makkelijk hanteerbaar en zo goed als onzichtbaar dankzij hun huidskleur. U draagt ze onder uw kleding. De Evra pleisters zijn uitstekend bestand tegen water en transpiratie. U kunt ze zelfs onder de douche, in het bad, tijdens het sporten of zwemmen aanhouden. Deze manier van anticonceptie is minder betrouwbaar bij vrouwen met een lichaamsgewicht van meer dan 90 kilogram.

Waar worden deze pleisters voor gebruikt?

Om ongewenste zwangerschappen te voorkomen kiezen steeds meer vrouwen voor het gebruik van de zogenaamde anticonceptiepleister. Die is in Nederland verkrijgbaar als de Evra pleister.

Hoe werkt Evra pleister?

Norelgestromin en ethinylestradiol zijn de twee werkzame stoffen van de Evra pleister. Beide stoffen komen via de huid in ons bloed terecht. Deze pleisters geven hun hormonen geleidelijk aan ons lichaam af. Daardoor geven uw eierstokken geen eicel meer af en kunnen zaadcellen moeilijker uw baarmoeder binnendringen. Dankzij deze dubbele werking wordt een ongewenste zwangerschap voorkomen.

Als u stopt met het gebruik van Evra pleisters kunt u zwanger worden. De anticonceptiepleister is een combinatiemethode zoals de anticonceptiepil en de anticonceptiering. Anticonceptiepleisters zoals de Evra pleister bevatten dezelfde hormonen als de meer bekende anticonceptiepil en de vaginale ring. Ze bevatten dus twee kunstmatige hormonen, namelijk oestrogeen en progestageen. Die worden via onze huid door ons bloed opgenomen. Bij goed gebruik maakt de Evra pleister het zo goed als onmogelijk om zwanger te worden. Het gebruik van de pleister is vergelijkbaar met die van de anticonceptiepil. U kleeft wekelijks een pleister rechtstreeks op uw huid en dat gedurende drie opeenvolgende weken telkens op hetzelfde tijdstip. De vierde week gebruikt u geen pleister. In de loop van de vierde week krijgt u uw menstruatie. Zeven dagen later start u terug met het kleven van een nieuwe pleister en dit weer gedurende drie opeenvolgende weken. Zorg er daarbij voor dat er zich rond de pleister geen crème, olie, lotion, poeder of make-up bevindt waardoor de pleister kan loskomen.

Kwam de pleister om de een of andere reden toch los dan moet u maximaal 24 uur later een nieuwe pleister plakken. Een Evra pleister kleeft u op een schoon, droog, intact en gezond stuk huid op uw billen, rug, bovenarmen of buik. Dat doet u niet op uw borsten of bovenbenen. De vetlaag onder die huid is daar namelijk te dik. Door de pleister steeds op een andere plaats te kleven voorkomt u huidirritatie.

Hoe effectief zijn deze pleisters?

De betrouwbaarheid en de efficiëntie van een anticonceptiepleister is vergelijkbaar met die van de anticonceptiepil. Ze bevatten namelijk dezelfde werkende stoffen. Bedenk dat maximale veiligheid niet bestaat. Uw keuze hangt dus af van persoonlijke voorkeuren.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Evra pleister kopen

Evra pleister kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Evra pleister? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Evra pleister te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Evra pleister online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Evra pleister bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Evra pleister te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Evra pleister kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.