EpiPen

v.a. 97,69

(1 klantbeoordeling)
( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Adrenaline
Hoe kan ik dit medicijn bestellen zonder een eigen recept?
zoek

Vind het medicijn dat u nodig heeft en klik op de ‘bestel nu’-knop.

treated.com

U rond de bestelling af bij onze vertrouwde partner: treated.com. Een veilige en geregistreerde apotheek.

medische vragenlijst

Een GMC-geregistreerde arts zal uw aanvraag beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

bezorging

De apotheek verzendt je bestelling in een discrete verpakking.
Voor 17:00 uur besteld? 
Overmorgen in huis!

Wat is EpiPen?

Een EpiPen is een injectie van adrenaline die je in het dijbeen stoot om de verschijnselen van een levensbedreigende acute allergische reactie te verminderen. Het middel is alleen op recept verkrijgbaar.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Dit medicijn wordt gebruikt bij anafylaxie, oftewel acute allergie die levensbedreigend is. Het vermindert de verschijnselen die optreden bij een anafylactische reactie op bijvoorbeeld pinda’s en noten, een insectenbeet of – steek en bepaalde geneesmiddelen.

Hoe werkt EpiPen?

De werkzame stof is 0.3 mg epinephrine, een adrenalinevariant. Deze stof zorgt voor een vernauwing van de bloedvaten en verhoging van de bloeddruk. Dit zorgt ervoor dat het hart goed kan blijven werken en dat zwelling van het weefsel, bijvoorbeeld in de keel, wordt verminderd. Hierdoor kunt u gemakkelijker ademen.

Voor de juiste dosering moet u uw arts raadplegen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om na 5-15 minuten een tweede EpiPen toe te dienen, zorg er dus voor dat u altijd 2 injecties bij de hand heeft.

Instructies voor gebruik:

  1. Pak de pen vast met de hand waarmee u de injectie wilt toedienen. Leg uw duim aan de kant van de blauwe veiligheidsdop.
  2. Haal de blauwe veiligheidsdop van de pen.
  3. Steek de pen, vanaf 10 cm afstand, in één loodrechte beweging in het dijbeen. U hoort en voelt een klik. De Epipen kan ook door kleding heen worden toegediend.
  4. Houd de pen voor 10 seconden vast in het dijbeen.
  5. Als het venster op de pen is verduisterd, is de injectie volledig toegediend.
  6. Verwijder de pen uit het dijbeen en masseer de injectieplek voor 10 seconden.

Het is aan te raden om ook naaste familieleden, vrienden, collega’s enzovoort uitleg te geven over het juiste gebruik van de EpiPen. Een gebruikte EpiPen mag onder geen beding nogmaals in het been worden gestoken. Vermijd alcoholconsumptie direct na het gebruik van de EpiPen.

Hoe effectief is dit medicijn?

De EpiPen heeft als functie om de symptomen van een hevige allergische reactie te bestrijden. Dit betekent echter niet dat de allergische reactie na gebruik van een EpiPen volledig is verholpen. Hoewel de adrenaline-injectie de ergste symptomen bestrijdt, is het noodzakelijk dat uw allergie alsnog door een arts behandeld wordt. Bel daarom direct 112 na het optreden van anafylaxie of informeer uw huisarts.

Na het gebruiken van een EpiPen kunt u last krijgen van een onregelmatige hartslag, een hoge bloeddruk, moeite met ademhalen, zweten, duizeligheid en hoofdpijn. Ook kunt u zich misselijk voelen of overgeven, u verzwakt voelen, beven of angst en nervositeit ervaren. Stel uw arts op de hoogte als u een of meer van deze bijwerkingen ervaart.

Als u andere medicijnen gebruikt, is het verstandig om het gebruik van de EpiPen met uw arts te bespreken, in verband met een eventuele wisselwerking tussen de medicijnen.

Hoewel het toedienen van een adrenaline-injectie de rijvaardigheid niet beïnvloedt, kan het optreden van een anafylactische reactie wel uw rijvaardigheid beïnvloeden. Als u merkt dat er een reactie optreedt, moet u niet gaan rijden.

EpiPen kopen

EpiPen kopen zonder recept? Hier kunt u online EpiPen verkrijgen zonder hiervoor een recept nodig te hebben van een arts. Een online consult invullen is voldoende! Zodra u deze medische vragen zorgvuldig heeft beantwoord, zal een aangesloten arts deze beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om EpiPen te gebruiken, zal er een online recept voor uw orden uitgeschreven. Hierna wordt uw bestelling en snel naar het door u opgegeven adres verzonden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

1 beoordeling voor EpiPen

 1. Jonathan G.

  Wat een enorme uitkomst dit, super bedankt!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.