EpiPen

v.a. 97,69

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Adrenaline
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is EpiPen?

Een EpiPen is een injectie van adrenaline die je in het dijbeen stoot om de verschijnselen van een levensbedreigende acute allergische reactie te verminderen. Het middel is alleen op recept verkrijgbaar.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Dit medicijn wordt gebruikt bij anafylaxie, oftewel acute allergie die levensbedreigend is. Het vermindert de verschijnselen die optreden bij een anafylactische reactie op bijvoorbeeld pinda’s en noten, een insectenbeet of – steek en bepaalde geneesmiddelen.

Hoe werkt EpiPen?

De werkzame stof is 0.3 mg epinephrine, een adrenalinevariant. Deze stof zorgt voor een vernauwing van de bloedvaten en verhoging van de bloeddruk. Dit zorgt ervoor dat het hart goed kan blijven werken en dat zwelling van het weefsel, bijvoorbeeld in de keel, wordt verminderd. Hierdoor kunt u gemakkelijker ademen.

Voor de juiste dosering moet u uw arts raadplegen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om na 5-15 minuten een tweede EpiPen toe te dienen, zorg er dus voor dat u altijd 2 injecties bij de hand heeft.

Instructies voor gebruik:

  1. Pak de pen vast met de hand waarmee u de injectie wilt toedienen. Leg uw duim aan de kant van de blauwe veiligheidsdop.
  2. Haal de blauwe veiligheidsdop van de pen.
  3. Steek de pen, vanaf 10 cm afstand, in één loodrechte beweging in het dijbeen. U hoort en voelt een klik. De Epipen kan ook door kleding heen worden toegediend.
  4. Houd de pen voor 10 seconden vast in het dijbeen.
  5. Als het venster op de pen is verduisterd, is de injectie volledig toegediend.
  6. Verwijder de pen uit het dijbeen en masseer de injectieplek voor 10 seconden.

Het is aan te raden om ook naaste familieleden, vrienden, collega’s enzovoort uitleg te geven over het juiste gebruik van de EpiPen. Een gebruikte EpiPen mag onder geen beding nogmaals in het been worden gestoken. Vermijd alcoholconsumptie direct na het gebruik van de EpiPen.

Hoe effectief is dit medicijn?

De EpiPen heeft als functie om de symptomen van een hevige allergische reactie te bestrijden. Dit betekent echter niet dat de allergische reactie na gebruik van een EpiPen volledig is verholpen. Hoewel de adrenaline-injectie de ergste symptomen bestrijdt, is het noodzakelijk dat uw allergie alsnog door een arts behandeld wordt. Bel daarom direct 112 na het optreden van anafylaxie of informeer uw huisarts.

Na het gebruiken van een EpiPen kunt u last krijgen van een onregelmatige hartslag, een hoge bloeddruk, moeite met ademhalen, zweten, duizeligheid en hoofdpijn. Ook kunt u zich misselijk voelen of overgeven, u verzwakt voelen, beven of angst en nervositeit ervaren. Stel uw arts op de hoogte als u een of meer van deze bijwerkingen ervaart.

Als u andere medicijnen gebruikt, is het verstandig om het gebruik van de EpiPen met uw arts te bespreken, in verband met een eventuele wisselwerking tussen de medicijnen.

Hoewel het toedienen van een adrenaline-injectie de rijvaardigheid niet beïnvloedt, kan het optreden van een anafylactische reactie wel uw rijvaardigheid beïnvloeden. Als u merkt dat er een reactie optreedt, moet u niet gaan rijden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

EpiPen kopen

EpiPen kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit EpiPen? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit EpiPen te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u EpiPen online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar EpiPen bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of EpiPen te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. EpiPen kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.