Daktarin

v.a. 64,69

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Daktarin?

Daktarin bevat miconazolnitraat. Deze stof helpt schimmels bestrijden en de huid te genezen. Zowel schimmels van de huid als geslachtsdelen. U kan dit medicijn in poedervorm (20 g) of crème (30 g) kopen.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan Daktarin gebruiken voor huidschimmels: ringworm, zwemmerseczeem, schimmelnagel, acne en schimmel van de geslachtsdelen: schimmel op de penis en eikel. U kan deze schimmels herkennen aan uw huid die wat verkleurd en schubbig wordt. Ook kan de huid jeuken. Bij zwemmerseczeem merkt u deze symptomen meestal tussen de tenen.

Hoe werkt Daktarin?

Dermatofyten zijn schimmels die zwemmerszeem en ringworm veroorzaken. Om te kunnen groeien, hebben ze keratine nodig. Dit is een eiwit in de huid. De werkzame stof in Daktarin, miconazolnitraat, voorkomt dat de schimmel ergosterol kan aanmaken. Ergosterol is nodig om de celstructuur van de schimmel intact te houden. Zonder deze stof kan de schimmel zich niet herstellen of verder voortplanten. Zo zal de schimmel langzaam afsterven en kan de huid terug genezen.

Het is belangrijk om de zalf 2 cm breder te smeren dan de ontstoken plek. De schimmeldraden liggen namelijk iets verder dan de besmette plek. Smeer de zalf niet langer dan 10 opeenvolgende dagen. U moet na deze tijd een pauze inlassen.

De duur van gebruik is afhankelijk van uw aandoening:

  • acne: 4 tot 12 weken
  • nagelinfectie: 8 maanden
  • voetschimmel: 2 tot 6 weken
  • schimmels van de genitaliën: na 7 à 10 dagen effect

Hoe effectief is dit medicijn?

Daktarin helpt bij het bestrijden van schimmels op de huid en genitaliën. Dit is belangrijk omdat schimmels besmettelijk zijn. Indien u ze behandelt, kan u deze niet overdragen op iemand anders. Indien u de zalf 2 keer per dag gedurende 2 tot 6 weken smeert, zal u verbetering merken bij de meeste huidschimmels. De roodheid en jeuk worden dan minder.

U neemt best volgende hygiënische maatregelen om in tussentijd besmetting te voorkomen:

  • niet krabben aan de huid
  • was de huid elke dag en houdt deze zo droog mogelijk
  • deel geen lakens en handdoeken met iemand anders
  • was uw handen na aanbrengen van het medicijn

Neem het medicijn niet in combinatie met antistollingsmedicijnen fenprocoumon of acenocoumarol.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Daktarin kopen

Daktarin kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Daktarin? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Daktarin te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Daktarin online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Daktarin bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Daktarin te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Daktarin kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.