Cerazette

v.a. 60,45

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Desogestrel
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Cerazette?

Cerazette is een anticonceptiepil met desogestrel (75 microgram), een vrouwelijk progestageenhormoon. Aangezien deze pil enkel één soort vrouwelijk geslachtshormoon bevat, wordt ze een minipil genoemd. De pil bevat dus geen oestrogeenhormoon.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U neemt deze pil om te voorkomen dat u zwanger wordt. Let op: Cerazette gebruiken om menstruatie uit te stellen, werkt niet. De pil kan gebruikt worden door vrouwen die moeilijk oestrogeen verdragen of borstvoeding geven.

Hoe werkt Cerazette?

De werkzame stof in Cerazette, een synthetische vorm van progesteron: Desogestrel bootst de werking van progesteron na. De slijmprop in de baarmoederhals wordt dikker, waardoor het voor zaadcellen lastiger wordt om de baarmoeder en eileiders binnen te dringen. Door de hoge dosis progesteron, voorkomt deze pil in de meeste gevallen ook de rijping van een eicel.

Neem de pil in op de eerste dag van uw menstruatie. Indien dit niet lukt, kan u de pil ook op een latere dag innemen. Dan dient u wel gedurende 7 dagen een bijkomend anticonceptiemiddel te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een condoom.

Neem 1 pil per dag in met eventueel wat water. Neem de volledige strip (28 tabletten) uit door de pijlen te volgen. Het is belangrijk om elke dag de juiste pil in te nemen. Start u op woensdag met de pil? Neem dan het tablet uit de bovenste rij waar aan de achterkant woensdag op staat. Deze pil heeft geen stopweek. Indien een strip leeg is, gaat u meteen verder met de volgende strip. Het kan zijn dat u toch een onregelmatige maandelijkse bloeding krijgt, of de bloeding volledig uitblijft. U blijft de strip steeds doornemen.

Het is belangrijk om Cerazette steeds op hetzelfde tijdstip van de dag in te nemen. Zo heeft u ook minder kans om een dosis te vergeten. Indien u binnen de 4 uur na inname diarree krijgt of moet braken, moet u een nieuwe pil innemen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Uit onderzoek en gebruikerservaring blijkt dat Cerazette als betrouwbaar kan worden beschouwd als anticonceptiemiddel. Echter is geen enkele vorm van anticonceptie 100% betrouwbaar. Maar als u deze pil op het juiste moment en correct inneemt, kan hij als zeer effectief worden beschouwd.
Door de hoge dosis progesteron, zal deze pil in de meeste gevallen ook de rijping van de eicel tegengaan en niet enkel de baarmoederhals laten verdikken. Dit maakt dat Cerazette eenzelfde werking heeft als de combinatiepillen met ook oestrogeen.

Denk erom dat u indien u 35 jaar bent en rookt, beter een ander anticonceptiemiddel gebruikt. U heeft anders een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Indien u niet rookt, kan u de pil ook na uw 35e jaar blijven gebruiken.

Combineer de pil niet met medicijnen tegen hiv, tuberculose, epilepsie en sint-janskruid. Ook kan Cerazette een wisselwerking hebben met enkele medicijnen tegen kanker. De pil bevat lactose. Neem contact op met uw arts indien u bepaalde suikers niet verdraagt. U kan autorijden en alcohol drinken met deze pil. 6 weken na de bevalling kan u de pil veilig gebruiken in combinatie met borstvoeding geven.

Mogelijke bijwerkingen: stemmingswisselingen, hoofdpijn, verlaagd libido, acne, misselijkheid, gewichtstoename, pijnlijke borsten. Sommige vrouwen moeten overgeven, hebben last aan de ogen bij gebruik van contactlenzen, zijn vermoeid of krijgen een infectie van de vagina. Het is mogelijk dat u een onregelmatige bloeding krijgt of helemaal geen bloeding. Enkel wanneer u een ernstige of langdurige bloeding krijgt, dient u een arts te contacteren. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige opsomming van mogelijke bijwerkingen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Cerazette kopen

Cerazette kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Cerazette? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Cerazette te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Cerazette online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Cerazette bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Cerazette te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Cerazette kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.