Te snel klaarkomen: vervelend en frustrerend


In dit artikel

  Te snel klaarkomen is niet iets waar mannen graag over praten. Geen erectie kunnen krijgen is uiteraard nog veel erger (dan is er vaak helemaal niet of nauwelijks seks mogelijk) maar te snel klaarkomen is de nummer twee van mannelijke problemen op seksueel gebied. De mannen die het regelmatig overkomt schamen zich: het komt niet echt mannelijk over als u blijkbaar geen lange vrijpartij aankunt en die stoere erectie al snel verdwijnt. Voor hun sekspartners is het ook heel vervelend en frustrerend: zij verheugen zich op een lang liefdesspel en voelen zich door de vroegtijdige zaadlozing regelmatig niet gewaardeerd tussen de lakens. Sommige vrouwen denken ook dat het aan hen ligt en gaan twijfelen aan zichzelf en aan hun aantrekkelijkheid. Aan beide kanten kan de onzekerheid ook behoorlijk toeslaan.

  te snel klaarkomen

  Voortijdig klaarkomen bij nieuwe partner

  Als u een nieuwe (seks)partner hebt is er nog niet zoveel aan de hand als u een keer te vroeg klaarkomt. Spanning speelt hierbij een grote rol. U kent elkaar nog niet zo goed. De ander verwacht iets van u (of u denkt dat zij iets verwacht). U wil zelf ook graag presteren in bed, zodat ze u ook ziet als een echte man. Misschien is de opwinding ook groter dan normaal omdat het allemaal nog zo nieuw is. U kent elkaars lichaam nog niet of nog niet zo goed. Geuren spelen ook een rol. Kortom: diverse facetten drijven uw opwinding tot grote hoogten, hormonen gieren door uw lijf.

  U wil te graag presteren. Dat geeft in sport soms mindere resultaten, in bed helaas soms ook. Tja, en dan kan het dus gebeuren: voor U het weet houdt uw lichaam het niet meer en komt u al klaar. Heel vervelend maar de kans is groot dat dit slechts eenmalig is of hooguit een paar keer gebeurt, zeker als uw partner er begrip voor heeft. Later lachen jullie erom!

  Te vroeg klaarkomen binnen een langdurige relatie

  Het wordt echter heel iets anders als dit u regelmatig overkomt met degene met wie u al langer samen bent. Onderdeel van een relatie is uw seksrelatie, en niet zomaar een onderdeel. Seks is voor veel mensen een belangrijk stuk intimiteit binnen een relatie. Als de seks niet goed is, voor één van de partners of voor allebei, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de rest van uw relatie. Zeker als dit onderwerp niet echt besproken wordt. Wat waarschijnlijk in een groot deel van de relaties het geval zal zijn, kan dit van kwaad tot erger worden.

  U baalt enorm als man wanneer u niet zelf kunt bepalen wanneer u klaarkomt. Uw partner weet wellicht ook niet meer hoe ze zich in bed moet gedragen, wat ze wel en niet mag doen. Voor haar kan de lol op een gegeven moment flink minder worden. Ook omdat ze zelf mogelijk niet meer aan haar seksuele trekken komt als het feestje aan uw kant fysiek al is geëindigd.

  Mogelijk oplossingen

  Uiteraard is het mogelijk en soms zelfs aan te raden om te laten onderzoeken wat de oorzaak is. Maar niet iedere man vindt het een aantrekkelijk idee om daarover met de huisarts en daarna met een specialist te gaan praten. Medisch ingrijpen (indien mogelijk) spreekt vast ook niet tot uw verbeelding. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen of op z’n minst de kans kleiner te maken. We bespreken er hier twee.

  Verdovende Emla Creme

  Emla heeft een creme ontwikkeld die een plaatselijke, licht verdovende werking heeft. Deze verdovende zalf werkt doordat de man het op zijn eikel smeert. Hij wordt hierdoor iets minder gevoelig voor seksuele prikkels, waardoor er minder snel een reden is om heel erg opgewonden te raken. Emla heeft twee verdovende bestanddelen, lidocaïne en prilocaïne, die beide op een verschillende manier een bijdrage leveren aan de lichte verdoving. Hierdoor wordt het klaarkomen dus uitgesteld. Dit geeft de man een prettig gevoel: hij heeft het moment van klaarkomen weer enigszins in de hand. Uit onderzoek blijkt ook nog eens hoe groot het effect is voor hun partners: het aantal vrouwen met een orgasme neemt door het gebruik van Emla creme enorm toe.

  Wilt u deze verdovende creme van Emla gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat de crème enige inwerktijd nodig heeft, zo’n vijf a tien minuten. Om dit middel zijn werk goed te laten doen verdient het aanbeveling om pas na een kwartier te gaan vrijen. Het vergt dus enige voorbereiding en geduld maar het effect is de moeite waard! Want langer en zorgelozer seks hebben en later klaarkomen is het resultaat.

  De remmende werking van Priligy pillen

  Priligy (dapoxetine) is een medicijn dat tot de SSRI medicijnen hoort en dat de werking van serotonine afremt. Serotonine geeft via signalen aan de hersenen door wat er moet gebeuren, zoals wanneer de ejaculatie moet gaan plaatsvinden. Als Priligy een remmende werking heeft op serotonine betekent dit dus automatisch ook het afremmen en dus uitstellen van het klaarkomen. Het signaal daarvoor komt simpelweg later. De man kan dus langer vrijen, de vrouw komt daardoor dus ook langer aan haar genot.

  Uit onderzoek blijkt dat Priligy bij maar liefst twee derde van het aantal mannelijke gebruikers goed werkt. Ze kunnen een vrijpartij zelfs tot drie keer langer volhouden dan zonder gebruik van dit medicijn. Dat zijn mooie resultaten. Priligy is verkrijgbaar in doseringen van 30mg en 60mg. Omdat het een medicijn is wordt uiteraard geadviseerd eerst de lichtere variant te gebruiken. Wellicht geeft dit al een flinke verbetering. Mocht dat niet zo zijn, dan kunt u altijd nog overstappen op de zwaardere dosering van 60mg.

  Een nadeel van Priligy is dat u dit middel één tot drie uur van tevoren moet innemen om het gewenste effect te bereiken. Dat betekent dus dat seksmomenten meer gepland zullen moeten worden. Dat is van de ene kant een nadeel te noemen, maar weegt wel op tegen een langduriger seksgenot én minder vaak te maken krijgen met het frustrerende voortijdig klaarkomen.

  in Te snel klaarkomen
  Heeft dit artikel jou geholpen?
  Add to cart