Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

We kunnen het over het volgende waarschijnlijk eens zijn: wie producten op of in zijn of haar lichaam smeert, kan dat het beste doen met natuurlijke middelen. Dit is extra belangrijk in het geval van glijmiddel, omdat het de doorgaans gevoelige schaamsteek betreft. Natuurlijk glijmiddel is – wat dat betreft – een aanrader. Dit glijmiddel bevat alleen natuurlijke en schone ingrediënten, omdat toegevoegde chemicaliën en stoffen je lichaam flink wat schade kunnen aanmeten.

Ben je aan het shoppen voor een nieuw glijmiddel? Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat de meest gangbare merken allemaal één of meerdere natuurlijke glijmiddelen in hun assortiment hebben. Veel nieuwe merken verkopen zelfs alleen maar organisch glijmiddel. Een ontwikkeling die wij toejuichen. Gaat het om je lichaam, dan kun je niet voorzichtig genoeg zijn.

Waar moet een glijmiddel op organische basis aan voldoen?

Je ziet tegenwoordig op de meeste producten wat ‘groene tekst’ en dat kan soms flink verwarrend zijn. Wanneer is een glijmiddel een natuurlijk glijmiddel?

Het is belangrijk om te weten dat de tekst ‘gemaakt met natuurlijke ingrediënten’ niet betekent dat er alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten. Dit is vergelijkbaar met teksten als ‘gemaakt van gerecycled plastic’. Kleine lettertjes laten dan veelal zien dat het product in kwestie bijvoorbeeld slechts twintig procent gerecycled plastic bevat.

We spreken pas van een natuurlijk glijmiddel wanneer dit voor honderd procent uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Dat is in het geval van een natuurlijk biologisch glijmiddel het geval wanneer deze bijvoorbeeld bestanddelen als amandelolie, kokosolie, shea butter, vitamine E en aloë vera bevat.  Deze natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat het glijmiddel glibberig is, maar tegelijkertijd je huid voedt en verzorgt.

Welke ingrediënten kun je het beste vermijden in je glijmiddel?

Een glijmiddel is niet natuurlijk wanneer het een van de onderstaande ingrediënten bevat. Dit zijn tevens ingrediënten die je het beste kunt vermijden, omdat ze irritaties of allergische reacties kunnen veroorzaken.

  • Parabenen
  • Parfum
  • Smaak- en kleurstoffen.

Parabenen

Conserveermiddelen met e-nummers of parabenen kunnen je hormonenhuishouding verstoren. We raden het daarom aan om glijmiddelen met parabenen te vermijden.

Parfum

Een parfum is niet nodig in glijmiddel, want zonder parfum glijdt het net zo goed. Het kan je vagina en huid irriteren. Bevat een biologisch glijmiddel essentiële ingrediënten die toevallig lekker ruiken? Dat is géén probleem

Smaak- en kleurstoffen

Heb je een gevoelige huid en/of vagina? Vermijd dan smaak- en kleurstoffen. Deze kom je sowieso niet tegen in een bio-glijmiddel.

Wist je dat de ingrediënten waarvan het glijmiddel in kwestie het mééste bevat altijd vooraan de lijst met ingrediënten worden genoemd? Je kunt een glijmiddel daardoor nog overwegen wanneer parfum aan het einde van de ingrediëntenlijst staat. Staat het echter vooraan de lijst? Kies dan voor een ander glijmiddel.

Wat is een neutraal glijmiddel?

Glijmiddelen op natuurlijke basis kunnen echter evengoed irriterend zijn voor je vagina. Natuurlijke ingrediënten kunnen bijvoorbeeld de zuurgraad van je vagina verstoren. Hou je vagina gezond door haar zuurgraad in balans te houden. Dat kan bijvoorbeeld door neutrale glijmiddelen te gebruiken.

Een neutraal glijmiddel is pH-neutraal. Het heeft dus ongeveer dezelfde zuurgraad als je vagina. Gebruik je een pH-neutraal glijmiddel, dan houdt je vagina de juiste zuurgraad.

Waar kun je organisch glijmiddel kopen?

Wil je een biologisch glijmiddel kopen van een vertrouwd merk? Ga dan voor de Durex Naturals-producten aan. Deze glijmiddelen zijn van honderd procent natuurlijke ingrediënten gemaakt.

Bestel natuurlijk glijmiddel online, zodat je meer keuze en een duidelijk overzicht van alle ingrediënten hebt. De meeste supermarkten, apotheken en drogisterijen die glijmiddel verkopen, hebben vaak geen organisch glijmiddel in de schappen staan.