Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Wie een flesje glijmiddel in zijn of haar nachtkastje heeft staan, weet dat er glijmiddelen op waterbasis én siliconenbasis zijn. Deze twee soorten zijn het populairst, maar er is ook een derde soort: glijmiddel op oliebasis. Dit staat ook wel bekend als massageolie glijmiddel. Deze volledig natuurlijke glijmiddelen worden niet vaak gebruikt, maar hebben hun voordelen.

Massageolie glijmiddel is vaak niet de eerste keuze van mensen, omdat olie en latex condooms niet goed samengaan. Ze gaan net zo goed samen als een ballon en een speld – zeg maar. De olie lost latex condooms op, waardoor het als voorbehoedsmiddel nutteloos is. 

Schrijf dit soort glijmiddel echter niet meteen af, want er zitten zeker voordelen aan.

Wat zijn de voordelen van glijmiddel op oliebasis?

Dit soort glijmiddel wordt niet heel veel meer verkocht, omdat de glijmiddelen op waterbasis en siliconenbasis meer voordelen en minder ernstige nadelen hebben. 

Dit zijn desondanks de voordelen van olieglijmiddel:

 • Olie is een natuurlijk product;
 • De glijmiddelen werken verzorgend voor je huid;
 • Het is ideaal voor mensen die niet tegen glijmiddel op water- of siliconenbasis kunnen;
 • Het heeft een dikkere consistentie;
 • Het geeft het meest natuurlijke glijgevoel;
 • Het is het beste glijmiddel voor massages;
 • Het werkt bij seks in het water.

Wat zijn de nadelen van olieglijmiddel?

Het zijn de nadelen van dit soort glijmiddel die mensen hebben doen afschrikken. De verkoop van oliebasis glijmiddelen is daardoor gekelderd. 

Dit zijn de nadelen:

 • Het tast latex condooms aan, waardoor ze niet meer veilig zijn;
 • Het kan je vagina irriteren, omdat een dun laagje achterblijft waarin bacteriën zich kunnen nestelen;
 • Het voelt vettig;
 • Het is moeilijk af te wassen na gebruik;
 • Het kan vlekken geven in kleding en beddengoed.

Wat als ik toch glijmiddel op oliebasis wil kopen?

Wil je toch een olie-glijmiddel kopen, bijvoorbeeld omdat je zo van massages houdt of omdat je geen glijmiddel op water- of siliconenbasis wilt gebruiken? Goed nieuws: het is nog wel te koop.

Goede merken die ook glijmiddel op oliebasis in hun aanbod hebben, zijn Yes Organic, Pjur en Sliquid. Deze merken staan bekend om hun hoogwaardige ingrediënten en goede kwaliteit glijmiddelen. 

We onderscheiden daarnaast een aantal goede biologische glijmiddelen met natuurlijke oliën. Deze worden als een soort crème aangebracht, dus zonder kliederen.

Is er een alternatief voor olieglijmiddel?

Begint een vrijpartij bij jullie altijd met een massage? Ben je op zoek naar een massageolie die je ook als glijmiddel kunt gebruiken, maar dan zonder de nadelen van olieglijmiddel? De Durex Play-lijn heeft 2-in-1 glijmiddel. Deze is ook geschikt voor massages.

Geef je een massage, dan voelt dit product ook echt als massageolie. Leidt de massage tot meer, dan gebruik je het als glijmiddel. Het mooie van dit product is dat het geen olie bevat. Het is zelfs op waterbasis! Dit 2-in-1-glijmiddel is perfect als je condooms als voorbehoedsmiddel gebruikt, want deze ‘olie’ tast de latex niet aan.

Waar koop je glijmiddel op basis van olie?

Wil je massageglijmiddel op oliebasis kopen? Doe het dan online, bijvoorbeeld bij Apotheek Online. Veel merken verkopen het niet meer omdat er te weinig interesse in is, maar er zijn genoeg merken – en nieuwe biologische glijmiddelen – online te koop.