Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Ben je op zoek naar een nieuw glijmiddel omdat je dit artikel hebt gelezen? Dat snappen we. Glijmiddel maakt seks tenslotte voor iedereen beter, want hoe gladder en soepeler alles is, hoe meer je kunt genieten. Geniet je op het moment niet van seks vanwege vaginale droogheid of andere ongemakken? Kies dan voor glijmiddel op waterbasis als een makkelijke en effectieve oplossing. Lees verder voor alle ins en outs.

Ben je van plan een nieuw glijmiddel te kopen? Je merkt dan waarschijnlijk al snel dat er een groot aantal verschillende merken en soorten zijn. Je hebt glijmiddel op waterbasis, glijmiddel op siliconenbasis, glijmiddel met een smaakje, glijmiddel dat tintelt, verwarmt of verkoelt en zelfs glijmiddel dat je intense orgasmes geeft.

Ga ik voor glijmiddel op waterbasis óf siliconenbasis?

Ben je op zoek naar een glijmiddel? Vraag jezelf dan als eerste of je een middel op water- óf siliconenbasis nodig hebt. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Welke type jij nodig hebt, hangt af van je gebruiksdoelen.

Het verschil zit vooral in de viscositeit (stroperigheid) en het glijvermogen. Siliconengel glijdt veel langer en droogt niet uit. Het glijvermogen is ook beter, omdat het glijmiddel dikker is. Glijmiddel op siliconenbasis is daarmee ideaal voor lange vrijpartijen, anale seks of wanneer je last van extreme droogheid hebt.

Glijmiddel op waterbasis is voor de meeste mensen echter beter geschikt. Je kunt het voor alle soorten seks gebruiken, maar ook in combinatie met je favoriete siliconen seksspeeltjes. Siliconenglijmiddel tast namelijk het materiaal aan.

Wat zijn de voordelen van glijmiddel op waterbasis?

Het is niet zonder reden dat glijmiddel op waterbasis erg populair is. Dit zijn alle voordelen:

  • Het heeft een goed glijvermogen;
  • Het is geschikt voor de gevoelige huid;
  • Het wast makkelijk af na gebruik;
  • Het laat geen vlekken achter op kleding en lakens;
  • Het is veilig te gebruiken met siliconen speeltjes;
  • Het is gebruikt voor orale, vaginale en anale seks.

Wat zijn de nadelen van glijmiddel op waterbasis?

We onderscheiden desondanks een aantal redenen om niet voor een glijmiddel op waterbasis, maar een glijmiddel op siliconenbasis te kiezen. Dit zijn alle nadelen van glijmiddel op basis van water:

  • Het droogt sneller uit, waardoor je steeds opnieuw glijmiddel moet aanbrengen;
  • Goedkopere varianten kunnen gaan plakken en schilfertjes achterlaten;
  • Het bevat vaak glycerine, wat de zuurgraad van je vagina aantast of tot vaginale schimmelinfecties kan leiden.

Waar moet je op letten bij het kopen van glijmiddel op waterbasis?

Heb je besloten om een waterbasisglijmiddel te kopen? Let dan op de volgende zaken.

Ingrediënten

Kijk goed naar de ingrediënten van glijmiddelen. Water alleen kan het glijmiddel niet glibberig genoeg maken. Glycerine – of glycerol- – wordt vaak toegevoegd voor de gladheid. Dit kan echter de pH-waarde van je vagina veranderen, wat tot schimmelinfecties kan leiden. 

Let dus op de hoeveelheid glycerol en lees gebruikerservaringen, want de kans is groot dat je nergens last van krijgt. Kies anders voor een glijmiddel zonder glycerol.

Prijs

De werking van een glijmiddel heeft over het algemeen niets te maken met de prijs. Alle glijmiddelen helpen je tijdens de seks. Het kan echter wel zo zijn dat goedkopere varianten sneller plakkerig worden en uitdrogen, maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Ben je op zoek naar een goed merk dat niet al te duur is? Kijk dan naar Durex- of Easyglide-glijmiddelen.

Gebruikservaringen

Bestel je vaak online? Weet dan dat gebruikservaringen vaak de beste meetgraad zijn voor de kwaliteit van een product. Lees glijmiddelreviews en maak vervolgens je keuze.

Kan ik glijmiddel op waterbasis bij de apotheek kopen?

Het is het makkelijkst om glijmiddel online te bestellen, want de keuze is groter én je kunt direct de gebruikservaringen lezen. Wil je liever naar de winkel? Koop glijmiddel op waterbasis dan bij de apotheek, drogist of supermarkt.