Waterstofperoxide mondspoeling

5,69

Start consult

Je kent het gevoel van een gevoelige mond vast wel: rauw tandvlees en het idee dat er iets niet klopt. Heb je – om welke reden dan ook – geen zin om naar de tandarts te gaan? Overweeg dan een mondspoeling. Het gebruik van waterstofperoxide in je mond heeft een ontsmettende en reinigende werking. Zo voorkom je infecties in de mond, keel of het tandvlees.

We geven het toe: spoelen met waterstofperoxide is niet het meest charmante wat er bestaat. Het heeft desondanks flink wat voordelen. Het voorkomt bijvoorbeeld ontstekingen en infecties in en aan het tandvlees. Het voordeel van waterstofperoxide mondspoeling is dat het bruist, waardoor vuil op moeilijk bereikbare plaatsen ook los raakt.

Wanneer gebruik ik mondspoeling met waterstofperoxide?

Een voorbeeld van Waterstofperoxide 3 Mondspoeling is Fagron Waterstofperoxide Mondspoeling 3% (300 milliliter). Dit is een variant die specifiek wordt gebruikt om mondinfecties te behandelen, bijvoorbeeld bij een tandvleesontsteking. Het product wordt daarnaast gebruikt om infecties van wonden in de mond te voorkomen. Denk hierbij aan een tandheelkundige of mondheelkundige ingreep, waardoor infecties eerder kunnen ontstaan.

Je kunt deze Mondspoeling Waterstofperoxide 3 Procent óók gebruiken wanneer je tijdelijk je tanden niet kunt poetsen, maar toch tandplak wilt voorkomen. Het krachtige spoelmiddel doodt bacteriën en remt de groei van schimmels en gisten. Belangrijk is om de oplossing in de koelkast te bewaren nadat je hebt gegorgeld. 

Hoe gebruik ik deze mondspoeling?

Het is absoluut niet de bedoeling dat je deze mondspoeling doorslikt. Het is een gorgelvloeistof, bedoeld om vier keer per dag te gebruiken. 10 tot 15 milliliter per keer is voldoende. Je kunt deze mondspoeling gebruiken wanneer je klachten hebt, maar niet langer dan zeven dagen achter elkaar.

Vermijd ook dat je iets morst of per ongeluk uitspuugt. Deze spoeling heeft zo’n sterke werking dat het kleding, haar en beddengoed verbleekt en zorgt voor een blijvende schade. Zorg er dus voor dat je niet morst!

We raden je verder aan om de dosering van Waterstofperoxide 3 Procent Mondspoeling zo goed mogelijk over de dag te verspreiden. Dit zorgt voor een constant effect. Neem contact op met je tandarts als je twijfelt.

Wat is waterstofperoxide van drie procent?

Waterstofperoxide van drie procent is zuurstofwater dat wordt gebruikt voor het spoelen en reinigen van verschillende soorten vlekken. Men gebruikt het ook voor het verwijderen van bruine aanslag. Het maakt tenslotte vele verkleuringen kleurloos. Het is zelfs zo sterk dat het ook wordt gebruikt voor het bleken van hout of wanneer mensen hun haar blonderen.

Het is dus een zeer krachtig middel dat ook dienstdoet als mondspoeling. Het doodt in je mond tenslotte veel bacteriën. Maar nogmaals: het kan niet worden doorgeslikt.

Waar kan ik waterstofperoxide mondspoeling kopen?

Ga je online op zoek naar dit product? Dan vliegen de aanbiedingen je om de oren. Het is daarbij opvallend dat de prijzen overal erg verschillen. Kijk voor een goedkope en betrouwbare optie naar het merkloze Waterstofperoxide (Concentraat Voor) Mondspoeling FNA. Je hebt hiervoor geen recept nodig.