Wartner 4-in-1 Kalknagelgel

33,95

Start consult

Je kunt van de een op de andere dag te maken krijgen met het fenomeen schimmelnagels. Je nagels krijgen hierbij ineens een witgele, groene of bruine kleur. Ze worden daarnaast dik en brokkelig. In ernstige gevallen kunnen de nagels zelfs loslaten. Dit allemaal doordat er sprake is van een schimmel in de nagel. Deze problemen worden ook wel kalknagels genoemd. Ze zijn onder meer te behandelen met Wartner 4-in-1 Kalknagel Gel.

Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelnagels kun je op zowel de nagels van je handen als je voeten krijgen. Het is niet prettig en oogt niet fijn, maar is ook niet gevaarlijk. 

De verkleuring van de nagel laat zien dat het gaat om een schimmelinfectie in de nagel(s). Dat begint meestal met een zijkant van de nagel die een andere kleur aanneemt. De rest van de nagel wordt daarna langzaam ook witgeel, groen of bruin. De nagels worden naarmate de tijd dikker en brokkelig en laten soms los. 

Bij schimmelnagels of kalknagels kan het gaan om één soort schimmel, maar ook om meerdere schimmels. Vaak is er sprake van een kalk- of schimmelnagel in combinatie met een voetschimmel. Op de voet zitten dan grijswitte schilfers en scheurtjes tussen de tenen. Ook kan er aan de onderkant of zijkant van de voet een schilfer aanwezig zijn. Deze hebben daar meestal een lichte of donkere rode kleur. 

Hoe krijg je schimmelnagels?

Niet iedereen krijgt schimmel- of kalknagels, maar toch zijn schimmels overal. Ze zitten bij iedereen op het lichaam en zijn normaal gesproken niet erg. Het vetlaagje dat wij op de huid dragen is van nature een bescherming om ervoor te zorgen dat je geen klachten krijgt. 

Maar er zijn momenten waarop dat beschermlaagje van natuurlijk vet minder goed werkt. De schimmel treedt dan makkelijker de huid en de nagels binnen. Het resultaat: schimmelnagels.

Je kunt in de volgende situaties last krijgen van schimmelnagels:

  • Je doucht te lang of gaat te lang in bad;
  • Je gebruikt teveel zeep of shampoo;
  • Je hebt diabetes;
  • Je hebt een lager afweersysteem door bijvoorbeeld chemokuren;
  • Je hebt een huidziekte.

Zijn schimmelnagels besmettelijk?

Wanneer er sprake is van een schimmelnagel is het belangrijk om een goede hygiëne aan te houden. Want schimmelnagels zijn besmettelijk: je kunt het van iemand anders krijgen en aan iemand anders doorgeven. De schimmel komt dan ook meestal van iemand in je omgeving.

De schimmel zit in schilfers van de huid of nagel en kan loslaten op bijvoorbeeld vloeren van zwembaden, doucheruimtes en sportruimtes. Als er een schimmel op je eigen nagel of huid valt, kan de schimmel zich verspreiden en is de kans groot dat jij in een korte tijd ook symptomen van kalknagels ervaart.

Heb je last van schimmelnagels? Dan is het handig om dit direct met een middel als Wartner Kalknagel 4-in-1 te behandelen.

Hoe gebruik ik Wartner Kalknagel Gel?

Wartner Kalknagel Gel is een 4-in-1-formule die effectief werkt tegen kalknagels. Het hydrateert en versterkt het herstel van de nagel zonder nagelbeschadiging. Daarnaast vermindert het de verkleuring van de nagel en voorkomt het de verspreiding van de kalknagel en dus schimmel. 

Wartner Kalknagel 4-in-1 Gel is te gebruiken bij lichte tot middelmatige kalk- en schimmelnagels. Wartner Kalknagel Gel 7 ml is online te bestellen en vervolgens met een kwastje aan te brengen. Zeg vaarwel tegen deze hardnekkige schimmel!