Vicks Vaporub

7,49

Start consult

Vicks Vaporub is echt zo’n middeltje waar iedereen een potje van in huis heeft. Het wordt tenslotte al decennia gebruikt als iemand in huis verkouden is of een griep heeft. Vicks Vaporub werkt namelijk tegen een verstopte neus, keelpijn en hoesten. Je kunt het op je huid smeren, maar ook inhaleren. En wist je dat je het ook voor andere kwaaltjes kunt gebruiken?

Iedereen heeft zo zijn of haar herinneringen aan Vicks Vaporub. Verkouden naar bed gaan met een klodder Vicks Vaborub op je rug en borst, zodat je beter kon slapen. Of boven een pan vol heet water en Vicks hangen met een theedoek over je hoofd. Het maakte je neus tenslotte altijd vrij, wat weer leidde tot een betere ademhaling…

Wat is Vicks Vaporub?

Maar wat is Vicks Vaporub eigenlijk? Het is een transparant-witte zalf in een blauw potje van 50 gram. Vicks heeft een sterke eucalyptus- en mentholgeur.

De werkzame bestanddelen in Vicks zijn levomenthol, thymol, kamfer en eucalyptusolie. Dit geeft acht uur lang een sterke geur die je verkoudheidsklachten kalmeert. Je slaapt dan de hele nacht lekker door.

Hoe gebruik je Vicks Vaporub-zalf?

Vicks smeer je op je huid of los je op in heet water, waarbij je de dampen inhaleert. Volg déze gebruikstips voor een optimaal effect.

Inhaleren

De zalf inhaleren is een aanrader voor volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar. Los hiervoor twee theelepeltjes Vaporub op in een grote kom met heet water en inhaleer de dampen die hierbij vrijkomen. Zorg ervoor dat het water niet kookt – voor je eigen veiligheid.

Insmeren

Vicks smeren is een goede optie voor volwassenen en kinderen vanaf twee jaar. Smeer hiervoor een kleine hoeveelheid zalf op de borst en rug. Volwassenen kunnen Vicks ook op hun hals smeren.

Kan ik met Vicks Vaporub kalknagels behandelen?

Wist je dat je met Vicks Vaporub kalknagels kunt behandelen? De werkzame stof thymol ontsmet namelijk je nagels en maakt het vrij van bacteriën. 

Denk er daarbij wél aan dat Vicks eigenlijk niet voor voeten is gemaakt. Gebruik je Vicks Vaporub tegen kalknagels? Stop dan als je last krijgt van huidirritatie.

Werkt Vicks Vaporub tegen rimpels?

Een snelle zoektocht op het internet leidt tot een groot aantal mensen dat Vicks als gezichtscrème gebruikt tegen rimpels – blijkbaar met goede resultaten. We hebben het zelf niet geprobeerd, maar als je het van plan bent, smeer het dan in ieder geval niet rond je ogen.

Waar kun je Vicks Vaporub kopen?

Wil je een potje Vicks Vaporub kopen? Dat kan gewoon online. Bestel het bijvoorbeeld eenvoudig bij Apotheek Online en laat het thuis bezorgen.