Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Heb jij altijd snel last van een slechte adem, ook als je net je tanden hebt gepoetst? Het kan zijn dat je je tong niet goed poetst – en daar kunnen veel bacteriën op zitten. Gebruik een tongschraper om dit probleem op te lossen.

Een tongschraper ligt niet bij iedereen standaard in de badkamer. Het is desondanks een handig hulpmiddel voor een goede mondhygiëne en tegen een slechte adem. Een schraper werkt zelfs beter dan je tong poetsen met een gewone tandenborstel. Het is makkelijk in gebruik, dus je hebt geen reden om er niet één te gebruiken.

Wat is een tongschraper?

Een tongschraper is een makkelijk hulpmiddel dat gemakkelijk in het potje naast je tandenborstel en tandpasta past. De steel van de schraper lijkt zelfs een beetje op die van een tandenborstel, maar de kop is anders. Dat is namelijk een soort lus, met een plastic schrapend randje. Het lijkt een beetje op een scheermesje, maar dan zonder mesje.

Schrapers zijn meestal gemaakt van plastic, maar ze zijn er ook van roestvrijstaal. Wil je een super-de-luxe tongschraper? Kies dan voor de U-vormige tongschraper. Deze is ontwikkeld om nog meer bacteriën weg te schrapen, omdat hij flexibeler is. De lus in de U is het schrapende gedeelte. Deze schraper is geheel van roestvrijstaal gemaakt.

Hoe gebruik je een tongschraper?

Plaats de tongschraper achterop je tong en haal hem langzaam naar voren. Doe dit zo’n vijf keer, zodat de aanslag beetje bij beetje van je tong los komt. De aanslag spoel je steeds af onder de kraan. Schraap je tong voordat je je tanden schoonmaakt met een tandenstoker en tandenborstel.

Let op: beweeg je schraper alléén van achter naar voren. Je verspreidt de bacteriën namelijk over je hele tong wanneer je het instrument heen en weer beweegt. Moet je steeds kokhalzen als je je tong schoonmaakt? Probeer dan uit te ademen terwijl je de schraper naar voren beweegt. Adem dan weer in door de neus. Dit kan helpen om het comfortabeler voor je te maken. 

Waar komt je slechte adem vandaan?

Slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën op je tong. Deze bacteriën laten gassen los die naar zwavel ruiken. Die zwavelachtige geur komt bij het uitademen mee naar buiten. Je merkt het zelf niet, maar het zijn meestal andere mensen die je er op attenderen dat je niet lekker uit je mond ruikt. 

Een stinkende adem kan slecht zijn voor je zelfvertrouwen, vooral als je voor je werk in de persoonlijke ruimte van mensen moet zijn. Wil je weten of je inderdaad een slechte adem hebt? Kijk dan naar de aanwezigheid van een witgele aanslag op je tong. Dit laagje heet tongbeslag en zorgt voor je slechte adem. Een goede tongschraper helpt je dit laagje te verwijderen.

Waar kun je een tongschraper kopen?

Ben je op zoek naar een standaard plastic schraper? Ga dan naar de drogist en apotheek of kijk online. Sommige supermarkten verkopen ook schrapers. 

Wil je een luxere tongschraper kopen, zoals de U-vormige metalen schraper? Bestel deze dan gemakkelijk online.