Tasectan

8,49

Start consult

Iedereen heeft er weleens last van: diarree. Het kan altijd voorkomen, hoewel het vaker gebeurt wanneer je op vakantie bent. Dit omdat er dan andere bacteriën actief zijn dan je gewend bent. Geen wenselijke situatie, dus. Je kunt wachten tot diarree voorbij gaat, maar het is misschien een beter idee om een diarreeremmer als Tasectan te gebruiken.

Wat is diarree?

Diarree is een waterdunne vorm van ontlasting. Het wordt veroorzaakt door een plotselinge infectie van je darmwand. Een bacterie, parasiet of virus nestelt zich in je darmwand en veroorzaakt daar een infectie en afweerreactie van je lichaam. Je moet hierdoor vaker naar de wc.

Dit is – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet per se iets slechts. Het is namelijk een afweermechanisme van je lichaam, omdat het zo snel mogelijk van een schadelijke bacterie af wil komen.

Wat kun je doen bij diarree?

Diarree is een natuurlijke reactie van je lichaam en hoewel het vervelend is, is het het beste om niets te doen en het zijn loop te laten. Volg hierbij wel de volgende stappen:

  • Drink veel water;
  • Gebruik ORS – Oral Rehydration Salt;
  • Eet volgens je gebruikelijke patroon.

Dat is natuurlijk makkelijk te doen als je thuis bent en dicht bij de wc blijft, maar als je op reis of op je werk bent, is diarree minder gewenst. Neem in dat geval diarreeremmers – als het niet anders kan.

Hoe werkt Tasectan?

Diarree houdt in dat de darmwand vocht en voedingsstoffen niet goed opneemt. Dat zorgt voor een teveel aan vocht in de darmwand, wat weer resulteert in de waterige ontlasting. 

Een diarreeremmer als Tasectan vormt echter een dun beschermlaagje dat je darmwand beschermt. Het bindt zich ook aan de boosdoeners die de infectie in de darmwand veroorzaken. Tasectan isoleert dus de oorzaak van de diarree en laat deze uit je lichaam verdwijnen – via je ontlasting. De vochtbalans in je darmen wordt door dit middel hersteld, zodat je diarree snel voorbij is.

Hoe ziet dit middel eruit?

We onderscheiden twee soorten middelen: Tasectan-capsule én Tasectan-sachets.

Tasectan-capsules

Tasectan is als geneesmiddel verkrijgbaar in de vorm van capsules voor volwassenen. Je neemt ze in met een beetje water. De capsules zijn effectief binnen twaalf uur. 

Een verpakking bevat acht capsules.

Tasectan-sachets

Tasectan wordt ook geleverd in sachets. Deze zijn geschikt voor alle leeftijden en daarmee het enige middel tegen diarree dat op jonge leeftijd gebruikt kan worden. De sachets kun je in water of vruchtensap oplossen, maar je kunt ze ook makkelijk door een fruithapje of yoghurt mengen.

Een verpakking bevat tien sachets.

Werkt Tasectan ook bij langdurige klachten?

Heb je een week na het gebruik van deze diarreeremmer nog steeds last van diarree? Neem dan contact op met je huisarts.

Waar kun je Tasectan kopen?

Tasectan is verkrijgbaar bij de drogist en apotheek. Je kunt het zonder recept kopen. Wil je dit middel online bestellen? Kijk dan bij Apotheek Online.