Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Sudocrem wordt in de volksmond vaak Sudocrème genoemd. Het is een bekend middel waarvan je waarschijnlijk al sinds je kindertijd altijd wel een potje van in huis hebt staan. Het is een crème die voor veel huidirritaties en wondjes gebruikt kan worden. Sudocrème lijkt te verlichten bij insectenbeten, uitslag, een jeukende huid en méér. Waar Sudocrem precies voor is ontwikkeld – en voor welke kwaaltjes je het precies kunt gebruiken? We zochten het voor je uit.

Wat is Sudocrème?

Sudocrem is een dikke, witte crème ontwikkeld voor de gevoelige huid en de billen van baby’s. Deze crème is al meer dan tachtig jaar op de markt en in Nederland en andere landen de bestverkochte crème tegen luieruitslag. 

Luieruitslag is een probleem dat vaak voorkomt bij baby’s, omdat ze een tere huid hebben. Baby’s krijgen rode plekken op hun billen door het afvegen met doekjes. De huid wordt bedekt door hun luier, zodat het geen lucht krijgt en schraal wordt. Het voortdurende vegen en bedekken, en de werking van urine en poep op de huid, kan zorgen voor luieruitslag. De huid kan zelfs gaan bloeden. Sudocrème wordt gebruikt om deze schrale plekken te verminderen.

Hoe werkt Sudocrem?

De samenstelling van Sudocrème verzorgt ruwe en schrale plekken op de huid. De huid wordt hiermee ook beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht in de luier. Sudocrem zorgt er daarbij ook voor dat de huid nieuwe cellen aanmaakt, waardoor deze sneller geneest.

Sudocrem is een zinkzalf, want er zit zinkoxide in. Zinkoxide verzacht en beschermt de huid. Een andere werkzame stof in Sudocrem is lanoline: een stof die hypoallergeen is en de huid eveneens beschermt. Benzylalcohol in de crème zorgt ervoor dat je huid extra wordt verzacht.

Waar kun je Sudocrem nog meer voor gebruiken?

Het is duidelijk dat Sudocrem goed werkt tegen luieruitslag bij baby’s, maar waar kun je het nog meer voor gebruiken? Nou – voor het onderstaande!

Voorkomen van luieruitslag

Je hoeft niet te wachten met het gebruiken van Sudocrem tot je baby uitslag krijgt. Je kunt de crème bij elke luierwissel uit voorzorg op de billen smeren, zodat het voorkomt dat de luier over de huid schuurt.

Behandelen van tepelkloven

Heb je kloofjes in je tepels door borstvoeding? Gebruik Sudocrem dan om de huid te herstellen. Dit kan ook schimmelinfecties als spruw voorkomen. Zorg er wel voor dat je de crème afwast voordat je je baby voedt.

Behandelen van een geïrriteerde gezichtshuid

Gebruik Sudocrem in je gezicht bij irritatie na het scheren – of als je last hebt van pukkeltjes en acné. De crème is lekker dik, dus je kunt het zelfs als een gezichtsmasker gebruiken. 

Behandelen van een koortslip

Heb je een koortslip? Gebruik Sudocrème dan om de blaasjes uit te drogen.

Verzorgen van de oudere huid

Je huid wordt steeds dunner en gevoeliger als je ouder wordt. Sudocrem werkt zeer goed als huidverzorging voor de oudere huid. Sudocrem heeft bovendien eenzelfde helende en beschermende werking wanneer je incontinentieluiers gebruikt.

Waar kun je Sudocrème kopen?

Sudocrème is makkelijk online te bestellen. De potjes komen in verschillende groottes en ze gaan vrij lang mee. Er zijn ook tubes Sudocrem, die makkelijk in je handtas of luiertas past. 

Je kunt Sudocrème ook gewoon bij de supermarkt, drogist of apotheek kopen.