Otrivin-neusspray

5,29

Start consult

Last van een loopneus of een verstopte neus? Elk seizoen kan de oorzaak zijn van een dichte neus. In de lente en zomer komt hooikoorts om de hoek kijken; in de herfst en winter speelt verkoudheid een grote rol. Het liefst wil je zo vrij mogelijk kunnen ademen. Een dichte neus is een vervelend gevoel, met gevolg een droge keel en lippen door het verplicht ademen door je mond. Open je verstopte neus snel en langdurig met Otrivin-neusspray. Lees snel verder over dit product!

Je neus is de belangrijkste ingang voor je ademhalingsstelsel. Het maakt het mogelijk om lucht via twee ingangen in te ademen. De neusgaten worden bewaakt door haartjes die voorkomen dat grote voorwerpen in de neusholten komen. Het risico op infectie door virussen wordt verminderd doordat een gezonde neus de lucht filtert en beschermt tegen koude droge lucht. 

Maar wat gebeurt er als de functie van je neus wordt verstoord? Je neus raakt ‘verstopt’ doordat de bloedvaten in je neus ontstoken raken en slijm ophoopt dat vloeibaar of droog kan zijn. Om de neus weer vrij te maken, biedt Otrivin-neusspray de oplossing. 

Hoe werkt Otrivin-neusspray?

Otrivin-neusspray is een snel en langdurig werkend middel tegen een verstopte of loopneus. De werkzame stof in dit middel is xylometazolinehydrochloride. 

Neusspray met xylometazoline zorgt ervoor dat de neus opent door verwijde bloedvaten te laten terugkeren naar hun normale grootte. De neusspray heeft een verzachtend effect. De vochtinbrengende stoffen in de formule verzachten een droge en geïrriteerde neusholte. 

De werking van Otrivin-neusspray begint binnen twee minuten en houdt tot twaalf uren aan. 

Hoe gebruik je Otrivin-neusspray?

Otrivin-neusspray dient als volgt te worden gebruikt:

  • Snuit je neus;
  • Buig je hoofd licht naar voren en plaats de spraykop in het neusgat;
  • Druk op het pompje en inhaleer tegelijkertijd;
  • Herhaal dit voor het andere neusgat.

Om verspreiding van infecties te voorkomen, mag de spray slechts door één persoon gebruikt worden. 

Bewaar het product uit het zicht en bereik van kinderen en bij een temperatuur onder de dertig graden Celsius. Gebruik het product niet na de houdbaarheidsdatum, zoals vermeld op de verpakking. Na het openen van het product mag de spray nog maximaal één maand gebruikt worden. 

Otrivin-neusspray kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap, volgens de instructies. Het wordt afraden het middel te gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg eerst je arts alvorens je de spray gaat gebruiken. 

Is Otrivin-neusspray slecht voor je?

Otrivin-neusspray is een geneesmiddel en werkt verslavend voor de bloedvaten in je neus. Eerst zorgt deze spray ervoor dat je bloedvaten krimpen, zodat het slijmvlies minder gezwollen is. Maar als je de spray langer dan zeven dagen gebruikt, raken je bloedvaten eraan gewend. Het kan dus je neusslijmvlies beschadigen. Hierdoor ontstaat een constante verstopte neus. Een gewone verkoudheid is binnen twee weken over.

Gebruik dit middel niet rond de ogen en mond, bij een glaucoom, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekte, schildklierziekte of suikerziekte. In deze gevallen is het raadzaam om je arts te raadplegen voor advies. 

Het geneesmiddel kan zorgen voor slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid. Je kunt het middel ook niet gebruiken in combinatie met middelen tegen depressiviteit. 

Waar kan ik Otrivin-neusspray kopen?

Je kunt Otrivin-neusspray kopen bij je drogist of apotheek. Otrivin mag je gebruiken vanaf twaalf jaar. Zoek je een neusspray voor iemand onder de twaalf jaar? Otrivin heeft ook een aanbod voor kinderen en baby’s.