Niquitin

35,98

Start consult

Roken is slecht voor je gezondheid – dat weet inmiddels iedereen. Het is desondanks moeilijk om te stoppen wanneer je zelf rookt. Dit vereist, zoals met alle lichamelijke en geestelijke verslavingen, veel wilskracht. Een beetje hulp is daarbij geen overbodige luxe… Niquitin Nicotinepleisters helpen je met stoppen!

We onderscheiden veel verschillende middelen om te stoppen met roken, onder meer in de vorm van pillen, kauwgom, mondsprays en pleisters. De pleisters zijn vooral handig in gebruik en kunnen een goede eerste stap zijn naar een gezonder, rookvrij leven. 

Wil je meer weten? Lees dan snel verder om te zien hoe het werkt.

Wat zijn Niquitin Pleisters?

Niquitin Pleisters zijn transparante pleisters die je op je huid plakt. Gebruik deze pleisters en je behoefte aan sigaretten neemt af. Slechts één pleister per dag is genoeg om tijdelijk géén trek meer in sigaretten te hebben. De pleister geven namelijk een bepaalde hoeveelheid therapeutische nicotine af: de verslavende stof in sigaretten.

Hoe werken Niquitin Pleisters?

Wil je Niquitin Nicotinepleisters gebruiken? Dan heb je de keuze uit drie verschillende sterktes. 

Je begint met de sterkste pleisters voor een afname van je eerste, grootste behoefte om te roken. Deze geven de meeste nicotine af. Bouw het gebruik hiervan langzaam af en je behoefte aan nicotine verdwijnt.  Gebruik ze twee weken lang iedere dag.

De volgende stap zijn de 14mg nicotinepleisters. Gebruik ook deze pleisters twee weken lang iedere dag. De pleisters geven minder nicotine af, maar je hebt tegen die tijd ook minder behoefte aan nicotine.

De derde en laatste stap: de Niquitin 7mg nicotinepleisters. Plak deze pleisters elke dag op – ook weer voor twee weken. Stop daarna met het gebruik van de pleisters.

Persoonsgebonden werking

Je ziet dat je met Niquitin Nicotinepleisters in uiterlijk zes weken van je rookverslaving af kunt zijn: een fijn vooruitzicht. Deze duur is echter persoonsgebonden. Met welke pleister je moet beginnen hangt namelijk af van hoeveel je rookt.

Rook je bijvoorbeeld minimaal tien sigaretten per dag? Begin dan met stap 1: de nicotinepleisters van 21mg. Rook je echter minder dan tien sigaretten per dag? Stap dan in bij de tweede fase, waardoor je binnen vier weken klaar bent.

Waar kan ik Niquitin Pleisters kopen?

Je vindt deze pleisters en andere middelen om je te helpen stoppen met roken in supermarkten, drogisten en apotheken. Het is uiteraard ook mogelijk om Niquitin Pleisters online te bestellen. Je hebt geen recept nodig voor de nicotinepleisters.

Lukt het, ondanks de nicotinepleisters, nog steeds niet om te stoppen met roken? Maak dan een afspraak met je huisarts. Je arts kan medicijnen voorschrijven om te stoppen met roken.