Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Loop je al een paar dagen rond met waterige ogen en een loopneus? Het is waarschijnlijk de zoveelste verkoudheid. Zo’n verkoudheid is onschuldig, maar wel vervelend. Wie maar gewoon doorgaat en wacht tot het over is, is er waarschijnlijk een week zoet mee. Een neusspray met xylometazoline kan in ieder geval je klachten verminderen.

Een verkoudheid is niet echt te genezen. Het is vaak van relatief korte aard, waardoor het beter is om je klachten aan te pakken. Gebruik een neusspray om de klachten aan je neus en bijholtes te verlichten. Een spray is effectief bij een loopneus, verstopte neus en waterige ogen. Het geeft bovendien verlichting wanneer je oren verstopt zitten.

Wat is verkoudheid?

Ben je verkouden? Dan ben je geïnfecteerd met één van de vele virussen die verkoudheid veroorzaken. Het slijmvlies in je neus en keel raakt daarbij ontstoken en zwelt op, waardoor je slijmvlies meer slijm aanmaakt. Maakt je lichaam extra slijm aan? Dan kan je neus verstopt raken. Ademen door je neus gaat dan niet meer. 

Snot kan naar achteren in je keel lopen, waardoor je moet niezen en hoesten. Je keel is echter verbonden met je oren via de buis van Eustachius. Mensen met een verkoudheid kunnen daardoor ook last van oorpijn krijgen. 

Je krijgt een verkoudheid via andere mensen die het virus hebben en door dicht op elkaar te zitten, zoals in het ov, op je werk of op school.

Wat is xylometazoline?

Xylometazoline is een medicijn dat in veel neussprays zit die je in de winkel kunt kopen. Het medicijn slinkt het gezwollen neusslijmvlies. Gebruik daarom een neusspray met xylometazoline als je een verstopte neus door verkoudheid hebt. 

Artsen raden deze neusspray soms aan als je vaak last van een bloedneus hebt.

Hoe werkt xylometazoline?

Gebruik je een goede neusspray met xylometazoline, dan vernauwt het medicijn de bloedvaatjes in je neusslijmvlies – binnenin je neus. De zwelling wordt hierdoor minder, waardoor je meestal binnen vijf minuten weer door je neus kunt ademen. De werking van de spray houdt ongeveer twaalf uur aan.

Wat is de beste neusspray bij verkoudheid?

Ben je op zoek naar de beste neusspray? Kijk dan goed naar het merk dat het meeste wordt verkocht. De neussprays van Otrivin worden door veel mensen gebruikt en geven goede resultaten. Zoek je naar online reviews van gebruikers? Dan merk je dat mensen met Otrivin weer makkelijker door hun neus konden ademen, vaak in combinatie met Vicks Vaporub.

Wij zijn zelf ook altijd tevreden met Otrivin. Dit is voor ons de beste neusspray. De beste neusspray uit de Ortivin-reeks is Otrivin Duo – met een nóg betere werking.

Hoe gebruik je neusspray?

Gebruik je de neusspray voor het eerst? Dan moet je een paar keer op het pompje drukken om ervoor te zorgen dat het tuitje zich vult met vloeistof. De volgende keren hoeft dat niet meer. 

Hou je hoofd vervolgens rechtop en plaats het tuitje in één neusgat. Houd daarbij je andere neusgat dicht. Spray in je neusgat en snuif de spray tegelijkertijd rustig in. Herhaal dit voor je andere neusgat.

Waar kun je neusspray kopen?

Je vindt neussprays voor verkoudheid in supermarkten, drogisten en apotheken. Online bestellen kan ook, maar als je verkouden bent, wil je waarschijnlijk niet een paar dagen wachten tot het bezorgd wordt. Je hebt geen recept nodig voor neusspray.

Gebruik je liever geen neusspray? Dan kun je neusdruppels met xylometazoline kopen. Net als de neusspray bevatten de neusdruppels xylometazoline. Ze geven dus dezelfde werking, maar de toediening is anders.