Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Ben je ouder van jonge kinderen? Dan weet je dat je kinderen vanaf de dag dat ze geboren worden extra vitamines krijgen. Dit zijn vaak multivitamines die speciaal voor kinderen samengesteld zijn en per leeftijd makkelijk ingenomen kunnen worden. Geef je je baby multivitamine? Dan is dat vaak met een pipetje. Worden je kinderen ouder? Dan geef je multivitamine aan je kind met een lepel – als kauwsnoepje of als tablet.

Een multivitamine voor een kind is een voedingssupplement met diverse vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor kinderen. Ze bevatten precies de vitamines en mineralen die je kind nodig heeft. De dosering is afgestemd op jonge kinderen, want zij hebben minder nodig dan volwassenen.

Welke vitamines geef je aan je baby?

Je geeft je kindje al vlak na de geboorte extra vitamines. De verloskundige geeft het advies om je baby vitamine D te geven en daarmee door te gaan tot je kind vier jaar oud is. Geef je borstvoeding? Dan wordt het aangeraden om ook vitamine K te geven.

Vitamine D wordt niet makkelijk aangemaakt door baby’s en jonge kinderen. Volg dus het advies om elke dag tien microgram Vitamine D te geven. Geef deze vitamine D als druppels voor kleine kinderen. 

Oudere kinderen kunnen ook smelttabletjes nemen. Vitamine K is belangrijk bij borstvoeding tijdens de eerste twaalf weken. Moedermelk bevat namelijk niet genoeg van deze vitamine. Geef je flesvoeding? Dan is de vitamine al aan de formule toegevoegd.

Multivitamine kind 1 jaar en ouder

Je kunt al met multivitamines beginnen als je kind één jaar oud is. Multivitamines voor deze leeftijd zijn meestal voor kinderen van één tot drie jaar, afhankelijk van het merk. Deze multivitamines bevatten alle mineralen en vitamines die je kind op deze leeftijd nodig heeft – in de juiste dosering.

Multivitamine kind 3 tot 12 jaar

De opvolgende leeftijdsgroep voor multivitamines is drie tot twaalf jaar oud. Wil je deze multivitamines kopen? Dan kun je kiezen uit smelttabletjes of gummies. De gummies zijn vaak erg populair onder kinderen, omdat ze op snoepjes lijken. Deze gummies zijn trouwens ook populair bij volwassenen.

Hoe helpen vitaminepillen je kind?

De vitamines en mineralen in een multivitamine ondersteunen de gezondheid van je kind. De meeste vitamines krijgt je kind binnen via de voeding, mits ze een gezond en gevarieerd dieet volgen. Multivitamines vullen ontbrekende vitamines aan, zodat je kinderen geen vitaminetekort krijgen.

Zit de R in de maand? Geef je kind dan een multivitamine. Het geeft je kind extra ondersteuning om de weerstand op te bouwen en zo gezond mogelijk te blijven. Geef je je kind liever elke dag vitamines? Dan is dat ook geen probleem. Multivitamines voor kinderen zijn ontwikkeld om veilig elke dag te nemen.

Zoek je multivitamines voor jezelf Kijk dan hier!