Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Menthol wordt al jarenlang gebruikt in cosmetica- en gezondheidsproducten, maar ook in etenswaren. Het is een extract van de plant Mentha Arvinses. Menthol heeft op je huid een bewezen verkoelend effect én helpt tegen een jeukende huid. Mentholpoeder is een goed middel bij huidirritaties.

Jeuk kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt het van zonnebrand krijgen, maar ook van brandnetels, huidaandoeningen en insectenbeten. 

Het is lastig te verhelpen, want om de jeuk te verlichten, ga je krabben en dat maakt je huid nóg pijnlijker. De jeuk verdwijnt bovendien maar even en komt dan erger terug. Menthol kan je echter een snelle en langdurige verlichting geven.

Wat is mentholpoeder?

Dit product bestaat uit pure talkpoeder gemengd met een extract van menthol. Het absorbeert en is licht verkoelend, maar is ook zeer geschikt om jeuk te verlichten. Het bevat geen parfum, want menthol ruikt al heerlijk van zichzelf. Het poeder is bovendien pH-neutraal. Het fijne talkpoeder voelt zeer licht op de huid.

Hoe werkt mentholpoeder tegen jeuk?

Je krabt en wrijft aan je huid, omdat het jeukt, maar dat maakt het alleen maar erger. Mentholpoeder laat een fijn laagje talkpoeder met menthol op je huid achter en verhelpt de jeuk –onmiddellijk en effectief. Menthol maakt de bloedvaten wijder, waardoor het meteen een verkoelend en licht verdovend effect heeft op je huid. 

Zowel kinderen als volwassenen kunnen mentholpoeder tegen jeuk gebruiken. Mentholpoeder is vanwege de talkpoeder niet geschikt voor baby’s en jonge kinderen.

Kan mentholpoeder waterpokken verlichten?

Gebruik je dit poeder voor waterpokken? Het helpt ook dan om de voortdurende jeuk te verlichten. Het zijn bovendien niet alleen de klachten die verdwijnen, maar ook de oorzaak zelf. Het poeder helpt bij waterpokken de blaasjes uit te drogen. 

Gebruik dit poeder niet op blaasjes die al zijn opengekrabd.

Kun je mentholpoeder voor waterpokken bij baby’s gebruiken?

Het is af te raden om talkpoeder bij baby’s en kinderen onder drie jaar te gebruiken als ze waterpokken hebben. De talkpoeder is slecht voor de luchtwegen van kleine kinderen.

Waar is mentholpoeder nog meer goed voor?

Je kunt dit poeder voor verschillende klachten gebruiken, zoals jeuk, een brandend gevoel en een geïrriteerde huid. Het houdt je voeten droog en fris, wat van belang is om bijvoorbeeld zwemmerseczeem te voorkomen.

Methol heeft daarnaast de volgende toepassingen.

Zweetvoeten

Heb je last van hardnekkige zweetvoeten en heb je al van alles geprobeerd? Probeer mentholpoeder als zelfs ademende schoenen en katoenen sokken niet helpen tegen transpirerende voeten. Mentholpoeder helpt namelijk je voeten droger en frisser te houden. Een kleine hoeveelheid poeder op je voetzolen en tussen je tenen doet wonderen.

Netelroos

Heb je last van netelroos – plotseling opkomende jeukende bulten? Onthoud dan dat dit binnen een paar dagen vanzelf weggaat. De jeuk is alleen wel erg vervelend. Menthol kan de jeuk bij netelroos verlichten. Gebruik in ieder geval geen pijnstillers, want die kunnen de jeuk erger maken.

Voor wandelaars

Mentholpoeder is een prima voetpoeder voor actieve wandelaars. Het houdt je voeten droog en voorkomt ongemak en blaren. Strooi een beetje op je voeten, verspreid het en geniet van je wandeling.

Koude voeten

Heb je last van koude of klamme voeten? Het helpt om een kleine hoeveelheid poeder over je voeten en tenen te strooien. De verwijding van je bloedvaten zorgt ervoor dat je doorbloeding beter wordt en je tenen minder koud voelen.

Waar kun je mentholpoeder kopen?

Mentholpoeder is zonder recept te koop bij de meeste drogisten en apotheken. De snelste en slimste optie is echter online bestellen. 

Het komt voor in verschillende merken, maar Mentho10 is een van de bekendste.